Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

OH2020: Členka komisie športovcov kritizuje MOV, že nemá plán B

Na snímke logá na OH 2020 v Tokiu. Foto: TASR/AP

Najväčší športový sviatok ohrozuje pandémia koronavírusu.

Ottawa 18. marca (TASR) - Členka komisie športovcov Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Hayley Wickenheiserová z Kanady skritizovala plány tokijských organizátorov uskutočniť hry v stanovenom termíne 24. júla - 9. augusta bez uvažovania o alternatívnych možnostiach. Niekdajšia hokejistka a štvornásobná medailistka z OH ich označila za necitlivé a nezodpovedné.

Najväčší športový sviatok ohrozuje pandémia koronavírusu. "Táto kríza je väčšia aj ako olympiáda. Žiaden športovec nevie, či bude zajtra trénovať, pretože sa zatvárajú športoviská. Rušia sa olympijské kvalifikácie. Povedať s istotou, že hry sa budú konať je nespravodlivosťou pre športovcov," zverejnila na sociálnej sieti.

V podobnom duchu sa vyjadril aj olympijský víťaz v rýchlostnej kanoistike Max Hoff z Nemecka. "Rozumiem opatreniam, pre ktoré sa v našej krajine zavreli športoviská. Lenže ak v Európe nebudeme môcť jeden, či dva mesiace trénovať, sotva budeme môcť súperiť so svetom v auguste," uviedol v rozhovore pre Berliner Zeitung.