Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Francúzi pôjdu do Tokia aj s Thauvinom a Gignacom

Florian Thauvin, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Francúzi odohrajú prvý zápas 22. júla proti Mexiku.

Paríž 25. júna (TASR) - V nominácii Francúzska na olympijský futbalový turnaj v Tokiu figurujú aj majster sveta Florian Thauvin a skúsený útočník Pierre Gignac.

Tréner Sylvain Ripoll do kádra vybral aj 18-ročného stredopoliara Rennes Eduarda Camavingu a obrancu Arsenalu Londýn Williama Salibu, ktorý v minulej sezóne hosťoval v Nice.

V 18-člennom tíme pre OH 2020 môžu byť traja hráči nad 24 rokov. Thauvin má 28 rokov a Gignac 35. Tretím nad vekový limit je 29-ročný stredopoliar Montpellieru Teji Savanier.

V nominácii nefiguruje Kylian Mbappé, ktorý hrá akuálne na ME 2020. Útočník Parížu St. Germain prezradil, že by rád hral na oboch podujatiach, no proti bol jeho zamestnávateľ.

Mužský olympijský turnaj štartuje ešte pred slávnostným otvorením olympiády. Francúzi odohrajú prvý zápas 22. júla proti Mexiku.

Nominácia:

brankári: Paul Bernardoni (Angers), Gautier Larsonneur (Brest)

obrancovia: Benoit Badiashile (Monaco), Anthony Caci (Štrasburg), Pierre Kalulu (AC Miláno), Clement Michelin (Lens), William Saliba (Arsenal), Malang Sarr (Chelsea)

stredopoliari: Eduardo Camavinga (Rennes), Maxence Caqueret (Lyon), Jonathan Ikone (Lille), Teji Savanier (Montpellier), Florian Thauvin (Tigres), Lucas Tousart (Hertha Berlín)

útočníci: Andre-Pierre Gignac (Tigres), Amine Gouiri (Nice), Randal Kolo Muani (Nantes), Arnaud Nordin (St. Etienne)