Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Španieli vstúpili do turnaja bezgólovou remízou s Egyptom

Hráč Španielska, Carlos Soler (vľavo) a hráč Egyptu Ramadan Sobhi bojujú o loptu počas zápasu na letných olympijských hrách v Tokiu, 22. júla 2021. Foto: TASR/AP

O 12:30 nastúpila v druhom štvrtkovom stretnutí C-skupiny favorizovaná Argentína proti Austrálii.

Tokio 22. júla (TASR) – Obhajcovia zlata Brazílčania úspešne vstúpili do mužského futbalového turnaja na OH 2020 v Tokiu. V repríze finále z Ria de Janeiro 2016 zdolali v D-skupine Nemcov 4:2. Hetrikom sa v prvom polčase blysol Richarlison.

Útočník Evertonu otvoril skóre v 7. minúte, potom v 22. zdvojnásobil vedenie svojho tímu a v 30. minúte strelil svoj tretí gól. Brazílčania mohli viesť do prestávky už 4:0, ale v nadstavenom čase nepremenil pokutový kop Matheus Cunha, spoluhráč slovenského reprezentanta Petra Pekaríka z Herthy Berlín. Nemci dokázali skorigovať v 57. minúte vďaka Nadiemovi Amirimu. Vzápätí videl druhú žltú kartu Maximilian Arnold, Nemci napriek tomu zdramatizovali záver duelu, keď sa presadil Ragnar Ache, Brazílčania si však už tri body postrážili a v nadstavenom čase zápasu spečatil triumf 4:2 Paulinho.

V úvodnom zápase turnaja remizovali španielski reprezentanti v Sappore s Egyptom 0:0. V druhom štvrtkovom stretnutí C-skupiny favorizovaná Argentína prekvapujúco nestačila na Austráliu, ktorej podľahla 0:2.

Španieli pod vedením trénera Luisa de la Fuenteho mali proti Egyptu hernú prevahu, častejšie držali loptu, no nevytvorili si veľa šancí. V prvom polčase zaujala iba technická strela Daniela Ceballosa do žrde a v samom závere stretnutia hlavičkoval striedajúci Rafael Mir z päťky do náruče brankára Mohameda El Shenawyho a Jesus Vallejo trafil len bočnú sieť. Španieli nastúpili so šiestimi hráčmi, ktorí sa podieľali na postupe tímu do semifinále ME 2020. Z kádra z EURO boli v základnej zostave brankár Unai Simon, stopéri Eric Garcia a Pau Torres, stredopoliar Pedri Gonzalez a útočníci Mikel Oyarzabal a Dani Olmo.

Austrália dokázala vo svojom úvodnom vystúpení senzačne zdolať Argentínu gólmi Lachlana Walesa a Marca Tilia 2:0. Juhoamerický tím hral od konca prvého polčasu bez vylúčeného Francisca Ortegu, ktorý dostal v rýchlom slede dve žlté karty.

V prvom súboji A-skupiny si Mexiko poradilo v Tokiu s Francúzskom 4:1. Ešte po prvom polčase bol stav nerozhodný 0:0, po prestávke gólovo udreli Alexis Vega a Sebastian Cordova. Andre-Pierre Gignac síce z pokutového kopu znížil, no Mexičana v závere poistili svoj triumf gólmi Uriela Antunu a Eduarda Aguirreho. V B-skupine Nový Zéland zdolal v Kašime Kórejskú republiku tesne 1:0. O jediný presný zásah sa v 72. minúte postaral útočník Burnley Chris Wood.

V druhom zápase "áčka" domáce Japonsko zdolalo Juhoafrickú republiku 1:0. Jediný gól strelil v 71. minúte kmeňový hráč Realu Madrid Takefusa Kubo.

Futbal - muži

A-skupina:


Tokio

Japonsko - Juhoafrická republika 1:0 (0:0)
Gól: 71. Kubo

Mexiko - Francúzsko 4:1 (0:0)
Góly: 47. Vega, 55. Cordova, 80. Antuna, 90+1. Aguirre - 69. Gignac (z 11 m)

B-skupina:

Kašima

Honduras - Rumunsko 0:1 (0:1)
Gól: 45.+1 Oliva (vl.)

Nový Zéland - Kórejská republika 1:0 (0:0)
Gól: 72. Wood

C-skupina:

Sapporo

Egypt - Španielsko 0:0

Argentína - Austrália 0:2 (0:1)
Góly: 14. Wales, 80. Tilio, ČK: 45.+3 Ortega (Arg.) po 2. ŽK

D-skupina:

Jokohama

Brazília - Nemecko 4:2 (3:0)
Góly: 7., 22. 30. Richarlison, 90.+4 Paulinho - 57. Amiri, 83. Ache, ČK: 63. Arnold (Nemecko) po 2. ŽK

Pobrežie Slonoviny - Saudská Arábia 2:1 (1:1)
Góly: 40. Al Amri (vl.), 66. Kessie – 44. Al Dawsari, ČK: 90.+7 Doumbia (P.Slon.)