Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Hry v Tokiu budú iné ako predchádzajúce, upozornil austrálsky lekár

Ľudia sledujú na veľkoplošnej obrazovke japonského premiéra Šinzóa Abeho počas tlačovej konferencie v Tokiu 25. mája 2020. Foto: TASR/AP

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v marci preložil hry na budúce leto v nádeji, že sa situácia vo svete upokojí.

Tokio 27. mája (TASR) - Budúcoročné olympijské hry v Tokiu nebudú ako tie predchádzajúce. Upozornil na to lekár austrálskeho tímu David Hughes, ktorý pripomenul, víťazstvo v boji proti koronavírusu je ešte ďaleko.

"Môj názor je, že organizátori musia predpokladať, že vakcína nebude k dispozícii, To znamená, že k tomu musíme pristúpiť inak ako k predchádzajúcim olympiádam," citoval Hughesa portál insidethegames.biz.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) v marci preložil hry na budúce leto v nádeji, že sa situácia vo svete upokojí. "Najdôležitejší bude vývoj v nasledujúcich mesiacoch, aby sa mohli uskutočniť bezproblémové hry, nákaza musí byť pod kontrolou na celom svete," uviedol Hughes, ktorý však predpokladá, že nevyhnutnosťou budú mimoriadne opatrenia: "Bude treba minimalizovať kontakt medzi ľuďmi. Tiež bude treba zvážiť program jednotlivých podujatí, aby sa zbytočne nekoncentrovali davy na jednom mieste."