Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 14. jún 2024Meniny má Vasil
< sekcia Šport

Na olympijský oheň sa prišli do mesta Sendai pozrieť tisíce zvedavcov

Ľudia sa zhromažďujú pri Olympijskom ohni, ktorý je vystavený v japonskom meste Sendai, severne od Tokia 21. marca 2020. Olympijský oheň v piatok dorazil do Japonska. Pre pandémiu koronavírusu ho však na leteckej základni Macušima v provincii Mijagi vítalo 200 detí iba z diaľky. Foto: TASR/AP

V Japonsku evidujú 1054 prípadov ochorenia COVID-19 a 36 úmrtí.

Sendai 22. marca (TASR) - Napriek šíriacemu sa koronavírusu sa prišli desaťtisíce Japoncov pozrieť na olympijský oheň, ktorý v piatok prišiel do krajiny. V meste Sendai neváhali vystáť ani niekoľkohodinový rad.

Podľa agentúry SID mohlo byť na mieste až 50-tisíc návštevníkov, mnohí vybavení ochrannou maskou. "Stála som v rade asi tri hodiny, ale vidieť pochodeň bolo veľmi povzbudzujúce," citoval portál channelnewsasia.com 70-ročnú miestnu obyvateľku.

Olympijská pochodeň odštartoval svoju púť Japonskom symbolicky v prefektúre Mijagi, ktorú v roku 2011 značne zničilo zemetrasenie a následné cunami. Pre nový kornavírus však museli pozmeniť viaceré trasy. V Japonsku evidujú 1054 prípadov ochorenia COVID-19 a 36 úmrtí, celosvetovo je potvrdených viac ako 308-tisíc nakazených a 13-tisíc úmrtí.