Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Podľa Japonska by bolo odloženie olympijských hier problematické

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Medzinárodný olympijský výbor a japonská vláda opakovane prisľúbili, že hry budú bezpečné. V krajine sa zrýchľuje tempo očkovania, no napriek tomu pretrvávajú obavy, či sa podujatie napokon uskutoční.

Tokio 8. júna (TASR) – Japonská ministerka pre olympijské hry Tamayo Murakawová v utorok po stretnutí kabinetu informovala, že ďalšie odloženie podujatia by bolo problematické.

Podľa 50-ročnej političky by v prípade posunutia olympiády pre zlú pandemickú situáciu boli problémy predovšetkým so zabezpečením športovísk a ubytovania. Niektorí športovci sa už navyše pripravujú v kempoch priamo v dejisku. Murakawová reagovala na medializované informácie, podľa ktorých viacerí sponzori navrhli zmenu začiatku z 23. júla na september alebo október. Zároveň dodala, že Medzinárodný olympijský výbor (MOV) doteraz neprijal žiadnu oficiálnu žiadosť.

MOV a japonská vláda opakovane prisľúbili, že hry budú bezpečné. V krajine sa zrýchľuje tempo očkovania, no napriek tomu pretrvávajú obavy, či sa podujatie napokon uskutoční. Samotní obyvatelia Japonska by hry najradšej odložili, či zrušili. Kompetentní však s podobným scenárom nerátajú.