Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Pound si nemyslí, že MOV pochybil v komunikácii

Prezident organizačného výboru OH 2020 v Tokiu Joširo Mori (vpravo) a šéf organizačného výboru OH 2020 v Tokiu Toširo Muto počúva otázku novinára na tlačovej konferencii v Tokiu v pondelok 23. marca 2020. K možnému odloženiu OH 2020 v Tokiu sa oficiálne vyjadril po Medzinárodnom olympijskom výbore (MOV) a japonskej vláde aj šéf organizačného výboru Jošihiro Mori. Rovnako potvrdil, že členovia výboru rokujú s MOV o možnom odklade, ale nie o zrušení olympiády. MOV už v nedeľu večer informoval, že do štyroch týždňov rozhodne, či olympiádu v Japonsku odloží. Foto: TASR/AP

MOV preložil olympiádu pre pandémiu koronavírusu na budúci rok, presný dátum zatiaľ nestanovil.

Lausanne 30. marca (TASR) - Dlhoročný člen Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Richard Pound si nemyslí, že hnutie pochybilo v komunikácii pri preložení hier v Tokiu. MOV prijalo definitívny verdikt minulý týždeň po tom, ako niekoľko týždňov trvalo na pôvodnom termíne podujatia (24. júla-9. augusta).

Hoci Pound patril k zástancom odkladu, s odstupom času chápe zdržanlivosť výboru: "Nemyslím si, že MOV spravil závažnejšiu chybu. Postupoval adekvátne okolnostiam a napokon ukázal, že je spoľahlivá medzinárodná organizácia," citovala Pounda agentúra SID.

MOV preložil olympiádu pre pandémiu koronavírusu na budúci rok, presný dátum zatiaľ nestanovil. Celosvetovo zaznamenali viac ako 723-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a takmer 34-tisíc úmrtí.