Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Šport

Prípravy na OH2020 v Tokiu pokračujú, Mori: Ideme dopredu

Prezident organizačného výboru OH Tokio 2020 Joširo Mori (vľavo) a výkonný riaditeľ Toširo Muto počas tlačovej konferencie po videokonferencii s prezidentom Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomasom Bachom v Tokiu 28. januára 2021. Organizačný výbor olympijských hier dnes zverejnil zoznam bezpečnostných opatrení aj rôzne scenáre, podľa ktorých sa hry uskutočnia v závislosti od vývoja situácie. Olympiáda sa mala uskutočniť vlani, ale pre pandémiu ju presunuli na tento rok. Foto: TASR/AP

Vo februári sa v Japonsku uskutoční stretnutie, na ktorom sa zúčastnia národné i miestne vlády, organizátori a Bach.

Tokio 28. januára (TASR) - Organizátori olympijských hier 2020 v Tokiu pokračujú v prípravách na usporiadanie najmasovejšieho športového podujatia. Šéf organizačného výboru Joširo Mori to uviedol vo štvrtok po videohovore s prezidentom Medzinárodného olympijského výboru Thomasom Bachom.

Vo februári sa v Japonsku uskutoční stretnutie, na ktorom sa zúčastnia národné i miestne vlády, organizátori a Bach. "Ideme pevne dopredu," uviedol Mori. Funkcionár dodal, že od Bacha dostal veľkú podporu.

Prezident MOV po stredajšom zasadnutí výkonnej rady uviedol: "Sme plne odhodlaní k úspešnej a bezpečnej organizácii olympijských a paralympijských hier. Je to tvrdý boj, ale bojujeme."

Čoskoro by mala vyjsť príručka s podrobnými informáciami o hygiene a opatreniach počas hier. Zatiaľ nie je jasné, či budú na hrách môcť byť fanúšikovia. Prieskumy v Japonsku ukazujú, že väčšina tamojších obyvateľov neverí, že by sa hry mohli konať toto leto.