Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

VIDEO: Klein sa predstaví na olympiáde aj v dvojhre

Na snímke slovenský tenista Lukáš Klein pred odchodom ďalšej časti slovenskej výpravy na letné olympijské hry v Tokiu, 17. júla 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Slovensko bude mať v mužskej dvojhre dvojnásobné zastúpenie, Klein pribudol k Norbetovi Gombosovi.

Tokio 19. júla (TASR) - Slovenský tenista Lukáš Klein sa na olympijských hrách v Tokiu predstaví aj v dvojhre. Pôvodne mal byť iba deblovým partnerom Filipa Poláška, ale vďaka odhláseniu sa viacerých hráčov zo singlového pavúka dostal Slovenský tenisový zväz (STZ) ponuku od Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) na zaradenie dvadsaťtriročného hráča NTC aj do dvojhry.



Informáciu na webe stz.sk potvrdil športový riaditeľ STZ Vladimír Habas: "Dostal som email od ITF ohľadom možnosti pre Lukáša štartovať aj v dvojhre. Vzhľadom k tomu, že Talian Matteo Berrettini sa z turnaja odhlásil, prišla táto šanca pre Lukáša. ITF žiadala potvrdenie od STZ, že o toto miesto v súťaži máme záujem, ktoré sme im obratom poslali späť. Lukáš sa teda môže tešiť aj na svoju singlovú olympijskú premiéru."

Slovensko bude mať v mužskej dvojhre dvojnásobné zastúpenie, Klein pribudol k Norbetovi Gombosovi. "Mám radosť, že sa Lukáš dostal aj do singlového ´pavúka´. Patrí k našim najlepším mladým hráčom a myslím si, že by aj v dvojhre mohol prekvapiť," dodal generálny sekretár STZ Igor Moška.