Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Tokio sa pripravuje na zjednodušené hry, ak by pandémia pokračovala

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Organizátori si síce určili za cieľ uskutočniť hry v plnom formáte, no zároveň premýšľajú nad opatreniami, ktoré by prijali, ak by pandémia pretrvávala aj budúci rok.

Tokio 4. júna (TASR) – Predstavitelia japonskej vlády a organizačného výboru olympiády v Tokiu zisťujú možnosti, ako usporiadať budúci rok podujatie v zjednodušenej podobe. Dôvodom je hrozba pokračovania pandémie koronavírusu.

Japonský denník Jomiuri dnes informoval, že organizátori si síce určili za cieľ uskutočniť hry v plnom formáte, no zároveň premýšľajú nad opatreniami, ktoré by prijali, ak by pandémia pretrvávala aj budúci rok. Tie zahŕňajú obmedzenie počtu divákov a nižší počet účastníkov na ceremoniáloch.

"Radi by sme zvážili viaceré možnosti, vrátane zracionalizovaného a zjednodušeného formátu. Zároveň potrebujeme dosiahnuť, aby naši občania mali pochopenie pre naše rozhodnutia," vyhlásila guvernérka Tokia Juriko Koikeová.

Medzi ďalšie opatrenia, ktoré pripadajú do úvahy patrí aj povinný test na koronavírus pre športovcov a návštevníkov, či obmedzenie pohybu obyvateľov olympijskej dediny. OH v Tokiu po ročnom odklade odštartujú 23. júla 2021. Informovala agentúra TASS.