Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

OH2020: Trump spomenul odklad hier, Japonci jeho myšlienku odmietli

a snímke americký prezident Donald Trump drži výtlačok novín The Washington Post s titulkom "Trump oslobodený" počas prejavu v Bielom dome vo Washingtone 6. februára 2020, archívna foto. Foto: TASR/AP

Dôvodom je epidémia koronavírusu.

Tokio 13. marca (TASR) - Americký prezident Donald Trump vyslovil presvedčenie, že olympijské hry v Tokiu by sa mali preložiť na budúci rok. Dôvodom je epidémia koronavírusu.

Názor prezentoval vo štvrtok na tlačovej konferencii. "Nevidím možnosť, aby tam boli ľudia. Inými slovami, aby dovolili ľuďom tam ísť. Je to len taká moja myšlienka, ale možno by to mali posunúť o rok," povedal Trump.

Jeho nápad okamžite odmietli japonskí organizátori. "Medzinárodný olympijský výbor a organizačná komisia hier v žiadnom prípade nezvažuje zrušenie, alebo odloženie hier. Vynakladáme maximálne úsilie, aby športovci neboli v neistote a vyhli sa zmätočným informáciám," vyhlásila v piatok na tlačovej konferencii Sejko Hašimotová, niekdajšia bronzová medailistka v rýchlokorčuľovaní a aktuálne ministerka pre olympijské hry.