Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Mintálová skončila v 1. kole kvalifikácie K1 na treťom mieste

Na snímke slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Eliška Mintálová v kvalifikačnej jazde v kategórii K1 ženy počas XXXII. letných olympijských hier v Tokiu v nedeľu 25. júla 2021. Foto: TASR – Michal Svítok

Do semifinále postúpilo 24 najlepších lodí.

Tokio 25. júla (TASR) – Slovenská vodná slalomárka Eliška Mintálová výborne zvládla svoju olympijskú premiéru. V nedeľnej prvej rozjazde kajakárok skončila časom 107,67 sekundy na treťom mieste a je jednou nohou v semifinále.

Mintálovú nezabrzdilo ani zranenie, keď si pár dní pred pretekmi zlomila palec na nohe. Kanál zvládla s dvojsekundovou penalizáciou, ale vďaka rýchlemu tempu sa dlho držala na čele poradia. Zdolali ju až Nemka Ricarda Funková, ktorá bola takmer o šesť sekúnd rýchlejšia ako Mintálová. Druhá bola Austrálčanka Jessica Foxová o 2,15 s pred Slovenkou.

„Z mojej strany absolútna spokojnosť, aj ako tréner na brehu som videl od prvých kombinácií, že mala istotu, nič neriskovala a nevyskytla sa tam žiadna veľká chyba. Na bránke číslo 20 bol malinký dodatočný ťuk, ale myslím si, že s takýmto kvalitným časom to nezaváži pri postupe do semifinále. Z mojej strany absolútna spokojnosť a myslím si, že aj pretekárka je s jazdou spokojná," povedal Mintálovej tréner Peter Cibák ml.

V ženskej K1 sa predstavilo 27 pretekárok, na ktoré čakala dvojkolová kvalifikácia, pričom sa počítal lepší čas. Do semifinále postúpilo 24 najlepších lodí.