Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Ohlasy médií na finále:Srdcervúca prehra,kráľ Courtois,nesmrteľný Real

Na snímke brankár Thibaut Courtois z Realu Madrid sa teší po víťazstve vo finálovom zápase Ligy majstrov FC Liverpool - Real Madrid 28. mája 2022 na štadióne Stade de France v Paríži. Foto: TASR/AP

Paríž 29. mája (TASR) - Ohlasy svetových médií na finálový zápas Ligy majstrov 2021/2022, v ktorom futbalisti Realu Madrid zvíťazili na Stade de France v Paríži nad FC Liverpool 1:0:

BBC: "Agónia Liverpoolu vo finále LM. Snaha anglického tímu o zisk siedmej trofeje sa skončila trpkým sklamaním po góle Viciniusa Juniora, ktorý rozhodol o triumfe Realu."


Sky Sports: "Liverpool pokorený v chaotickom finále, ktoré sa začalo s vyše polhodinovým oneskorením pre problémy pri vstupe fanúšikov na štadión. "The Reds" utrpeli srdcervúcu prehru. Vo finále dominovali, ale napokon sa iba prizerali oslavám súpera. Real je štrnástykrát kráľ Európy."


Daily Mail: "Finále LM zatienili chaotické scény zo Stade de France, keď sa tisícky fanúšikov bez lístkov snažili dostať na štadión. Polícia škandalózne použila slzný plyn aj voči deťom a tehotnej žene. Liverpool nevyužil množstvo šancí a Real opäť potvrdil, že vo futbale lepší tím nie vždy musí zvíťaziť."


The Sun: "Po 63-zápasovom maratóne a noci plnej chaosu a smútku sa sezóna pre FC Liverpool skončila krutou prehrou. Gól Viniciusa Juniora a zázračná šou brankára Realu Thibauta Courtoisa obrali Liverpool o víťazstvo."


ESPN: "Real opäť ušiel hrobárovi z lopaty. Vyzerá to, že má patent na to, ako vyhrať prehratý zápas. Madridčania opäť vládnu Európe. Na konte majú dvakrát viac trofejí ako druhý najúspešnejší klub v histórii súťaže AC Miláno."


L´Equipe: "Nesmrteľní. Kráľ Courtois. Real Madrid dokázal na ceste za trofejou najskôr vyradiť v osemfinále LM Paríž SG a potom sa stal katom troch anglických súperov. Nestačili naň Chelsea, Manchester City ani Liverpool, ktorému finálová prevaha nepriniesla gólové ovocie."


Kicker: "Revanš za Kyjev 2018 sa nekonal. Real opäť dokázal zdolať Liverpool vo finále LM aj vďaka skvelému brankárovi Courtoisovi, ktorému môžu fanúšikovia bozkávať ruky. Belgický brankár bol mužom zápasu."


Marca: "Neprekonateľní šampióni. Real získal 14. trofej za víťazstvo v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži."


iDnes: "Neboli lepším alebo aktívnejším tímom, ale na rozdiel od svojho súpera dokázali streliť gól. Futbalisti Realu Madrid vylepšili vlastný rekord v súťaži na 14 triumfov."