Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Okan Buruk je nový tréner Galatasarayu Istanbul

Na archívnej snímke z 8. decembra 2020 tréner Basaksehiru Okan Buruk debatuje s rozhodcom v zápase na ihrisku PSG v Paríži. Foto: TASR/AP

Ako tréner priviedol Buruk v roku 2020 Istanbul Basaksehir k premiérovému majstrovskému titulu, tešil sa z neho vtedy aj slovenský obranca Martin Škrtel.

Istanbul 23. júna (TASR) - Okan Buruk je nový tréner futbalistov Galatasarayu Istanbul. Bývalý turecký reprezentant sa klubu upísal na dva roky, v minulosti v jeho drese odohral 12 sezón a v roku 2000 s ním triumfoval v Pohári UEFA.

Štyridsaťosemročný Buruk nahradil na poste Španiela Domeneca Torrenta, ktorý v minulosti pôsobil aj ako asistent Pepa Guardiolu v Manchestri City. Torrent v januári na lavičke Galatasarayu vystriedal Fatiha Terima, no nepodarilo sa mu zlepšiť výsledku tímu a klub skončil až na 13. mieste tabuľky tureckej ligy. Bolo to historicky najhoršie ligové umiestnenie 22-násobného šampióna krajiny, pripomenula agentúra AFP. Ako tréner priviedol Buruk v roku 2020 Istanbul Basaksehir k premiérovému majstrovskému titulu, tešil sa z neho vtedy aj slovenský obranca Martin Škrtel.