Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Oliver Okuliar prestúpil zo SaiPy do Hradca Králové

Na archívnej snímke Oliver Okuliar (SR) oslavuje úvodný gól v zápase základnej A- skupiny MS hokejistov do 20 rokov Slovensko - Kazachstan 27. decembra 2019 v Třinci v Českej republike. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Okuliar počas kariéry odohral dve sezóny v kanadskej juniorke. V QMJHL obliekal dres tímu Sherbrooke Phoenix a vo WHL hral za Lethbridge Hurricanes.

Hradec Králové 20. júla (TASR) - Slovenský hokejový útočník Oliver Okuliar prestúpil z fínskeho tímu SaiPa Lappeenranta do Mountfieldu Hradec Králové. S mužstvom českej extraligy podpísal trojročnú zmluvu. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Dvadsaťdvaročný Slovák odohral minulú sezónu v najvyššej fínskej lige, kde v drese SaiPy odohral 56 zápasov a nazbieral 18 bodov za 8 gólov a 10 asistencií. "Oliver bol v našom hľadáčiku už dva roky a sme radi, že sám prejavil veľký záujem hrať za Hradec, hoci má ešte rok zmluvu vo Fínsku. Pevne veríme, že nám pomôže zvýšiť údernosť nášho útoku a celkovú produktivitu, pretože na to má všetky predpoklady," povedal generálny manažér východočeského klubu Aleš Kmoníček.

Okuliar počas kariéry odohral dve sezóny v kanadskej juniorke. V QMJHL obliekal dres tímu Sherbrooke Phoenix a vo WHL hral za Lethbridge Hurricanes. V slovenskej extralige si zahral za Duklu Trenčín a Liptovský Mikuláš. Slovensko reprezentoval na majstrovstvách sveta do 18 a 20 rokov a pridal aj štyri štarty za seniorskú reprezentáciu.