Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Olsena napadol počas osláv fanúšik City, klub sa ospravedlnil

Fanúšikovia Manchestru City sa tešia po zisku titulu v anglickej Premier League po zápase záverečného 38. kola anglickej Premier League Manchester City - Aston Villa v Manchestri v nedeľu 22. mája 2022. Futbalisti Manchestru City zdolali doma Aston Villu 3:2 a obhájili titul v najvyššej anglickej súťaži. Foto: TASR/AP

Nebol to prvý incident počas záverečných osláv na anglických trávnikoch. Už po dohrávke 33. kola sa dostal tréner Patrick Vieira z Crystal Palace do fyzického konfliktu s fanúšikom domáceho Evertonu.

Londýn 22. mája (TASR) - Robin Olsen, brankár futbalistov Aston Villy, sa stal terčom útoku fanúšika Manchestru City oslavujúceho zisk titulu v anglickej Premier League. Domáci priaznivci po konci nedeľného zápasu, v ktorom "Citizens" v závere otočili skóre z 0:2 na 3:2, vtrhli na trávnik Etihad Stadium.

Incident sa udial, keď sa Olsen snažil po záverečnom hvizde opustiť hraciu plochu, ktorú zaplavili tisícky oslavujúcich fanúšikov. Jeden z domácich priaznivcov na švédskeho brankára zaútočil. "Nášho brankára napadli," potvrdil po zápase tréner hostí Steven Gerrard, podľa ktorého utrpel Olsen zranenie. Detaily ohľadom jeho zdravotného stavu nie sú známe.

Vedenie majstra vydalo ešte v nedeľu stanovisko, v ktorom útok na Olsena odsúdilo. "Manchester City by sa rád ospravedlnil brankárovi Aston Villy Robinovi Olsenovi, ktorý bol napadnutý po záverečnom hvizde, keď fanúšikovia vnikli na hraciu plochu. Klub spustil okamžité vyšetrovanie, po identifikácii dostane páchateľ zodpovedný za tento útok zákaz vstupu na štadión," citovala z klubového vyhlásenia agentúra AP.

Nebol to prvý incident počas záverečných osláv na anglických trávnikoch. Už po dohrávke 33. kola sa dostal tréner Patrick Vieira z Crystal Palace do fyzického konfliktu s fanúšikom domáceho Evertonu. Ten ho provokoval počas odchodu do kabín, Vieira priaznivca kopol.

Fanúšik Nottinghamu dostal trest na 24 týždňov odňatia slobody po útoku na hráča Sheffieldu United Billyho Sharpa po semifinále play off o postup do Premier League. Konflikty fanúšikov s hráčmi zaznamenali aj počas barážových duelov štvrtej ligy Northampton - Mansfield a Port Vale - Swindon. Na nedeľný incident zareagovala aj Anglická futbalová asociácia (FA). "Sme veľmi znepokojení sériou fanúšikovských invázií, ktoré poznačili záver sezóny," uviedla FA vo svojom stanovisku.