Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Barteková, Korčok a Šatan budú viceprezidentmi olympijského výboru

Miroslav Šatan, archívne foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Členovia exekutívy potvrdili termín konania najbližšieho valného zhromaždenia SOŠV, na ktorom sa 21. januára 2022 bude rozhodovať o nominácii na zimné olympijské hry do Pekingu.

Bratislava 21. októbra (TASR) – Danka Barteková, Peter Korčok a Miroslava Šatan budú v nasledujúcom olympijskom cykle viceprezidentmi Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV). Viceprezidentov si spomedzi seba zvolili na prvom zasadnutí po minulotýždňovom volebnom valnom zhromaždení členovia exekutívy. Informoval o tom portál olympic.sk.

Korčok bude viceprezident druhé funkčné obdobie. Spoločne s nováčikom v exekutíve SOŠV Šatanom ako najvyšší predstavitelia atletického, resp. hokejového zväzu budú zodpovedať za športovú oblasť v letných, resp. zimných športoch. Strelkyňa Barteková je prvá žena a celkovo druhá v histórii slovenského olympijského hnutia na viceprezidentskom či podpredsedníckom poste v SOV/SOŠV. V rokoch 1992 až 2008 zodpovedala predovšetkým za oblasť rozvoja olympizmu, olympijské aktivity a olympijské vzťahy Mária Mračnová. Rovnaká oblasť v rámci rozdelenia viceprezidentských povinností pripadla aj Bartekovej. V oblasti olympijských vzťahov má bohaté skúsenosti aj vďaka pôsobeniu v Medzinárodnom olympijskom výbore (MOV).

Prezident SOŠV Anton Siekel v úvode 307. rokovania výkonného výboru privítal okrem členov exekutívy na zasadnutí aj členov dozornej rady či zvolených individuálnych členov SOŠV. Na stretnutí chýbali pre pracovné povinnosti na MS v Japonsku Monika Šišková a pre účasť na finálových pretekoch Svetového pohára na Cypre aj Zuzana Rehák Štefečeková a Danka Barteková.

Generálny sekretár SOŠV Jozef Liba, ktorého počas rokovania potvrdil výkonný výbor vo funkcii, prítomným v krátkosti predstavil činnosti sekretariátu SOŠV a zoznámil ich s riaditeľmi či zástupcami jednotlivých oddelení SOŠV. „O cieľoch na najbližší olympijský cyklus a ďalšom rozdelení pracovných úloh bude výkonný výbor rokovať na ďalšom zasadnutí 4. novembra," uviedol pre olympic.sk.

Členovia exekutívy potvrdili termín konania najbližšieho valného zhromaždenia SOŠV, na ktorom sa 21. januára 2022 bude rozhodovať o nominácii na zimné olympijské hry do Pekingu.

Výkonný výbor SOŠV 2021 – 2024:

Prezident: Anton Siekel

Viceprezidenti: Danka Barteková, Peter Korčok, Miroslav Šatan

Členovia: Anastasia Kuzminová, Matej Tóth, Jozef Gönci, Daniel Líška, Monika Šišková, Marek Rojko, Zuzana Rehák Štefečeková (ex officio ako nominantka komisie športovcov).