Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Šport

Osaková po presunutí OH v Tokiu: O rok budeme silnejší

Japonská tenistka Naomi Osaková, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Ako jedna z veľvyslankýň Hier priznala sklamanie, ale rozhodnutie japonskej vlády a Medzinárodného olympijského výboru (MOV) plne podporila.

Tokio 28. marca (TASR) - Japonská tenistka Naomi Osaková sa po presunutí OH v Tokiu na budúci rok obrátila na fanúšikov. Jedna z veľvyslankýň Hier priznala sklamanie, ale rozhodnutie japonskej vlády a Medzinárodného olympijského výboru (MOV) plne podporila.

Dvojnásobná grandslamová šampiónka na sociálnej sieti Twitter napísala: "Každý vie, čo pre mňa znamenajú olympijské hry a aká som hrdá, že sa na nich zúčastním v mojej rodnej krajine. Som samozrejme sklamaná, že sa tak nestane tento rok, ale v roku 2021 budeme všetci ešte silnejší! Plne podporujem odvážne rozhodnutie predsedu vlády Šinze Abeho a MOV. Nakoniec nás šport opäť zjednotí. Teraz je dôležité, aby si ľudia zo všetkých krajín chránili svoje životy. Pokiaľ ide o obyvateľov Japonska, chcem povedať - zostaňte silní, vydržte a ukážte svetu našu krásnu krajinu, keď príde čas, teda v roku 2021. Buďte v bezpečí, starajte sa o seba navzájom, buďte k sebe milí, zvládneme to. S láskou, Naomi."