Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

WHO diskutovala s federáciami o uskutočnení OH 2020 bez divákov

Na snímke slávnostná prezentácia kolekcie medailí rok pred začiatkom Hier XXXII. olympiády Tokio 2020 v Tokiu 24. júla 2019. Foto: TASR/AP

Počet prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 vo svete vzrástol k víkendu na vyše 109 tisíc.

Tokio 9. marca (TASR) - Predstavitelia Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) diskutovali so zástupcami medzinárodných športových federácií o možnosti usporiadať olympiádu v Tokiu bez divákov. Počas telefonického konferenčného rozhovoru na tému koronavírusu diskutovali o všetkých rizikách a výhodách. Informoval o tom portál nytimes.com.

Jedným z rizík takéhoto rozhodnutia by bola prílišná finančná náročnosť. Fanúšikovia si už kúpili vstupenky, úhrada nákladov by mohla organizátorov stáť až 850 miliónov dolárov. Hovorca WHO Tarik Jasarevic odmietol diskusiu komentovať, pretože nebola verejná. Uviedol však, že úlohou WHO, nie je rušiť, alebo povoliť športové udalosti, ale iba poskytovať racionálne a vedecky podložené usmernenia a odporúčania v oblasti verejného zdravia.

Počet prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 vo svete vzrástol k víkendu na vyše 109 tisíc. Počet obetí koronavírusu nového typu, ktorý sa rozšíril už v stovke krajín, sa celosvetovo zvýšil na 3595.