Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Olympijský medailista Miller je podozrivý z vedenia drogového gangu

Na archívnej snímke z 24. júla 1996 austrálsky plavec Scott Miller ukazuje striebornú medailu, ktorú získal v pretekoch na 100 m motýlik na letných olympijských hrách v Atlante. Foto: TASR/AP

Miller, ktorý získal striebro a bronz na OH 1996 v Atlante sa už postavil pred súd, ktorý nariadil jeho väzbu, podľa 9News jeho obhajca nepožiadal o kauciu.

Sydney 16. februára (TASR) - Dvojnásobného olympijského medailistu v plávaní Scotta Millera zadržala austrálska polícia pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti. Podľa portálu 9News viedol organizovanú skupinu, ktorá pašovala metamfetamín ukrytý vo sviečkach v celkovej hodnote dva milióny austrálskych dolárov.

Okrem Millera zatkli aj ďalšieho muža. Tamojšie médiá informovali, že razia bola výsledkom dlhodobého vyšetrovania. "Pre nezúčastnených vyzerali sviečky úplne normálne, no namiesto príjemnej vône prinášali smrť a utrpenie," povedal detektív John Watson. Počas prehliadky Millerovho domu objavili aj dva kilogramy neznámej látky, zrejme heroínu, a 75-tisíc dolárov v hotovosti.

Miller, ktorý získal striebro a bronz na OH 1996 v Atlante sa už postavil pred súd, ktorý nariadil jeho väzbu, podľa 9News jeho obhajca nepožiadal o kauciu. Ďalšie pojednávanie je naplánované v apríli.