Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Olympijský šampión na stovke Jacobs môže po zranení začať s tréningom

Olympijský šampión v behu na 100 metrov Marcell Jacobs ukazuje dve zlaté olympijské medaily po prílete z Tokia na rímskom letisku Fiumicino v pondelok 9. augusta 2021. Foto: TASR/AP

Zlatý medailista z vlaňajších OH v Tokiu absolvoval od svojho senzačného triumfu v Japonsku iba dve šprintérske stovky, obe minulý mesiac na domácej pôde v Savone.

Rím 17. júna (TASR) - Olympijský šampión v behu na 100 metrov Lamont Marcell Jacobs z Talianska môže po zranení stehenného svalu opäť začať s tréningom. Mesiac pred štartom svetového šampionátu v americkom Eugene mu dali zelenú výsledky stredajších vyšetrení, informovala agentúra AFP.

Zlatý medailista z vlaňajších OH v Tokiu absolvoval od svojho senzačného triumfu v Japonsku iba dve šprintérske stovky, obe minulý mesiac na domácej pôde v Savone. Práve tam utrpel svalové zranenie, ktoré pribrzdilo jeho prípravu na MS (15.-24. júla). Dvadsaťsedemročný Jacobs má za sebou úspešnú halovú sezónu, v ktorej získal zlato na 60 m na svetovom šampionáte v Belehrade.