Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Olympionici z USA budú v Pekingu povinne zaočkovaní

Americké basketbalistky Sue Birdová (vpravo) a Diana Taurasiová sa tešia zo zisku zlatej medaily po víťazstve vo finále nad Japonskom na OH2020 v Tokiu 8. augusta 2021.Americké basketbalistky obhájili na olympiáde v Tokiu zlato z Ria de Janeiro. Vo finále zdolali v nedeľu Japonky bez problémov 90:75. Pripísali si siedmy olympijský triumf v sérii a deviaty celkovo. Foto: TASR/AP

Na OH 2020 v Tokiu neboli všetci členovia amerického tímu zaočkovaní. Zo 613 športovcov nepodstúpila vakcináciu približne stovka.

Los Angeles 23. septembra (TASR) - Americkí športovci, ktorí sa zúčastnia na ZOH 2022 v Pekingu, musia byť plne zaočkovaní. Podľa manuálu, ktorý Americký olympijský výbor (USOPC) vydal v stredu, majú všetci aktéri hier povinnosť dať sa zaočkovať proti ochoreniu Covid-19 najneskôr do 1. novembra.

"Zdravie účastníkov ZOH v Pekingu je pre nás najvyššia priorita. Tento krok zvýši našu schopnosť vytvárať bezpečné a produktívne prostredie pre športovcov a zamestnancov tímu USA. Tiež nám umožní poskytnúť športovcom optimálne služby v ich príprave," uvádza sa v stanovisku USOPC.

Na OH 2020 v Tokiu neboli všetci členovia amerického tímu zaočkovaní. Zo 613 športovcov nepodstúpila vakcináciu približne stovka.