Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

ONLINE zo zápasu Slovensko - Bielorusko 2:3 po samostatných nájazdoch

Z medzinárodného hokejového turnaja SLOVAKIA CUP Slovensko - Bielorusko 25. apríla 2013 v Bratislave. Na snímke uprostred Alexej Ugarov (Bielorusko) padá po zákroku Tomáša Slováka (vľavo-Slovensko). Vpravo brankár Slovenska Jaroslav Janus. Foto: TASR/Pavel Neubauer

O víťazovi rozhodli až samostatné nájazdy.

Bratislava 25. apríla (TERAZ.sk) - Slovenskí hokejisti privítali na domácom ľade v Bratislave reprezentáciu z Bieloruska.

Slováci tak začali previerku pred nadchádzajúcim svetovým šampionátom vo Švédsku a Fínsku.

I. tretina

Začala sa hrať prvá tretina. Hráči sa rozkorčuľovali. V slovenskej bránke je Janus, do bránky Bielorusov sa postavil Belinskij. Slovenskí hokejisti začali hrať aktívnejšie.

Počas prvej tretiny bol vylúčený slovenský hráč Slovák. Na trestnú lavicu si sadol na dve minúty. Naši hokejisti presilovku hostí zvládli. U hosti k vylúčeniu počas prvej tretiny nedošlo.

V prvej tretine gól nepadol. Slováci vystrelili na bránku súpera 10 striel. Zatiaľ je stav 0:0.

Koniec prvej tretiny.

II. tretina

Začala sa hrať druhá tretina.

Sýkora hneď na začiatku mal šancu, jeho prihrávka však bola zastavená zo strany Bielorusov. Slováci hrajú prvú presilovku. Vylúčený hráč Kitarov.

Veľká šanca pre Slovákov, skvelá prihrávka na Hudáčka, ten išiel v samostatnom nájazde na bieloruského brankára, Šatan takmer vysunul hokejku na zakončenie.

Po návrate Kitarova sa hrá v plnej zostave. Skvelý zákrok pre slovenského hráča Haščáka, jeho strela na bránku skončila úspešne. Slovensko vedie nad Bieloruskom 1:0.

Záborský mal šancu, pred súperovým brankárom vystrelil, ale Belinskij ju poslal na druhú stranu ľadovej plochy. Slováci hrali v oslabení. Na trestnú lavicu si sadol slovenský hráč Mezei.

Bielorusi nám dali gól. Černook dostal šancu a vystrelil na slovenského brankára. Stav je vyrovnaný 1:1.

Dvadsaťšesť sekúnd pred koncom druhej tretiny sme dostali druhý gól. Autorom gólu je Ugarov.

Koniec druhej tretiny. Stav Slovensko - Bielorusko 1:2.

III. tretina

Začala sa záverečná časť stretnutia v Bratislave. Bielorusi si bránia svoj jednogólový náskok. Bielorusi zatiaľ ešte ani raz neohrozili bránku Janusa.

Šťastný sa snaží prestreliť brankára, nevyšlo to. Ďalšia strela slovenského hráča Slováka končí neúspešne. Slováci tlačia na bieloruského brankára. Zatiaľ bez výsledku.

Šatana poslali rozhodcovia na trestnú lavicu, Slováci hrajú dve minúty v oslabení. Po návrate na ľad Šatan vystrelil, neskončila však v bránke.

Slováci majú šancu, Ugarov skončil na trestnej lavici. Slováci šancu presilovky využili. Vyrovnali sme na 2:2.

Hostia si vypýtali oddychový čas. Slováci sa snažia pred bránkou Bieloruska. Neúspešne. Koniec tretej tretiny.

Predĺženie

Stretnutie pokračuje v hre v predĺžení. Ani tu však gól nepadol a hráči zatiaľ o výsledku nerozhodli. Nasleduje údržba ľadu.

Samostatné nájazdy

Záborský v nájazde strelil gól. Bielorusi nám nezostali nič dlžní, vyrovnávajú. Rozhodujúci samostatný nájazd patril Jefimenkovi. Bielorusko nakoniec zvíťazilo.




Slovakia Cup 2013:
Slovensko - Bielorusko 2:3 pp a sn (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0, 0:1)
Góly:
24. Haščák (Daňo, Šťastný), 57. Sersen (L. Hudáček) - 36. Černook (Kulakov, Kaznadej), 40. Ugarov (Koľcov, Goroško), rozhodujúci samostatný nájazd Jefimenko.



ZOSTAVY:
Slovensko: Janus - Slovák, Mezei, Švarný, Sersen, Jurčina, Vydarený, Sloboda, Ďaloga - Radivojevič, Stümpel, Sýkora - Šatan, Kukumberg, L. Hudáček - Miklík, Bližňák, Záborský - Haščák, Šťastný, Daňo

Bielorusko: Belinskij - Černook, Kaznadej, Goroško, Filičkin, Šinkevič, Maslenikov, Solomonov, Graborenko - Kulakov, Kitarov, Koľcov - Ugarov, Gavrus, Meleško - Stefanovič, Stas, Jefimenko - Kovyršin, Demkov, Andrjuščenko