Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Organizácia F1 daruje milión eur na podporu regiónu Emilia-Romagna

Na snímke pár sa brodí po zaplavenej ceste v obci Lugo, v severotalianskom regióne Emilia Romagna vo štvrtok 18. mája 2023. Foto: TASR/AP

F1 v stredu zrušila Veľkú cenu Emilia-Romagna, ktorá sa mala cez víkend konať na okruhu v Imole. Ide vôbec o prvé preteky v histórii seriálu, ktoré boli zrušené v dôsledku zlého počasia.

Berlín 19. mája (TASR) - Formula 1 daruje milión eur na podporu postihnutých komunít v severotalianskom regióne Emilia-Romagna, ktorý bojuje so záplavami. Prívalové dažde a následné povodne si na severe Talianska vyžiadali najmenej 14 obetí na životoch.

F1 v stredu zrušila Veľkú cenu Emilia-Romagna, ktorá sa mala cez víkend konať na okruhu v Imole. Ide vôbec o prvé preteky v histórii seriálu, ktoré boli zrušené v dôsledku zlého počasia. "Situácia komunít v regióne je hrozná, ale viem, že húževnatosť a vášeň ľudí z regiónu, rovnako ako z ďalších talianskych regiónov, sa cez túto krízu dostane. Musíme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme ich v tejto ťažkej chvíli podporili a to je dôvod, prečo prispievame pomáhajúcim jednotkám," citovala prezidenta F1 Stefana Domenicaliho agentúra DPA.

Vo štvrtok prispela rovnakou sumou aj talianska automobilka Ferrari a pomoc plánujú poskytnúť aj niektorí jazdci vrátane Monačana Charlesa Leclerca. Z regiónu už evakuovali tisíce obyvateľov.