Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Organizátori spustili registráciu na 17.ročník bratislavského maratónu

Bežci na trati 14. ročníka ČSOB Bratislava marathon v Bratislave. Foto: TASR - Dano Veselský

So spustením registrácie pripravili organizátori pre bežcov aj viacero prekvapení a noviniek.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Organizátori ČSOB Bratislava Marathon si vybrali úvodný decembrový deň, aby oznámili termín konania pripravovaného 17. ročníka. Netradične, len s odstupom sedem mesiacov od skončenia doposiaľ posledného 16. ročníka, ktorý sa v dôsledku aktuálnej pandemickej situácie uskutočnil v prvý septembrový víkend, sa bežci z celého sveta postavia opäť na štart maratónu v centre Bratislavy v prvý aprílový víkend (2.-3. apríla 2022).

Registráciu spustili organizátori zámerne ešte pred vianočnými sviatkami. "V týchto pre šport neľahkých časoch chceme dať ľuďom nádej a motiváciu, aby sa neustále pripravovali a venovali športu, lebo je to určite niečo, čo každému z nás pomôže vyrovnať sa s aktuálnou situáciou - nielen z fyzickej stránky, ale aj duševnej či psychickej," vyjadril sa v oficiálnej tlačovej správe riaditeľ podujatia Jozef Pukalovič. "Pevne veríme, že ČSOB Bratislava Marathon bude opäť veľký sviatok, na ktorý sa budú bežci tešiť, a bude ich inšpirovať v zimnej príprave. Radi by sme na jar zorganizovali podujatie v celej šírke disciplín a k tomu bohatý sprievodný program tak, ako si ho bežci v posledných rokoch veľmi obľúbili," doplnil Peter Pukalovič, výkonný a marketingový riaditeľ podujatia.

So spustením registrácie pripravili organizátori pre bežcov aj viacero prekvapení a noviniek. Prvou bude „adventný bežecký kalendár“, kde bežci budú môcť od prvého decembrového dňa súťažiť o zaujímavé športové ceny. Kráľovskou disciplínou podujatia bude už tradične maratón, organizátori si tentokrát pripravili prekvapenie nielen pre šesticu „verných“ účastníkov podujatia, ktorí sa zúčastnili na všetkých ročníkoch podujatia od roku 2006 a majú bezplatné štartovné (Dávid Nagy, Eva Seidlová, Alexander Simon, Ondrej Székely, Milan Vago, Josef Oborný), ale rozhodli sa oceniť aj všetkých, ktorí v Bratislave absolvovali maratónsku vzdialenosť aspoň 10-krát. Títo pretekári majú možnosť do konca roka 2021 využiť zvýhodnené štartovné – v 17. ročníku vo výške 17 eur.

Bratislavský maratón aj v roku 2022 zaradia do série najprestížnejších svetových maratónov "Abbott WMM Wanda Age Group Qualifying Race" čo znamená, že najlepší vo vekových kategóriách v maratóne môžu súťažiť v celosvetovom rebríčku a dostať sa až na veľké finále. Súčasťou prípravy na jarný maratón je aj tradičná 4-dielna ČSOB zimná séria. Prvé preteky sa uskutočnia už o niekoľko dní – počas víkendu od 10. do 12. decembra 2021, bude ňou Mikulášska edícia.