Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Organizátori ZOH testami odhalili ďalších 34 koronavírusových prípadov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Medzi najnovšie pozitívne testovanými športovcami sú napríklad poľská šortrekárka Natalia Maliszewská či rakúsky bobista Markus Sammer.

Peking 30. januára (TASR) - Organizátori ZOH 2022 v Pekingu odhalili ďalších 34 koronavírusových prípadov u účastníkov hier. Po prílete do Číny malo pozitívny test 23 osôb, z nich trinásti boli športovci, respektíve členovia tímov. Okrem toho zistili SARS-CoV-2 aj u 11 ľudí, ktorí sa už nachádzali v olympijskej bubline.

Medzi najnovšie pozitívne testovanými športovcami sú napríklad poľská šortrekárka Natalia Maliszewská či rakúsky bobista Markus Sammer. Už v sobotu informovali usporiadatelia o 36 pozitívnych výsledkoch. Počet koronavírusových prípadov v dejisku ZOH stúpol od 23. januára na celkové číslo 139, informovala agentúra DPA.

ZOH v Pekingu odštartujú slávnostným ceremoniálom v piatok 4. februára. Pre účastníkov hier platia prísne protipandemické opatrenia, v rámci nich aj pravidelné denné PCR testovanie na koronavírus. V prípade pozitívneho testu musí infikovaná osoba zostať v izolácii na hoteli, opustiť ho môže až po dvoch negatívnych testoch v priebehu 24 hodín.