Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Organizátori zrušili aj oba zjazdy žien pod Matterhornom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dôvodom sú vysoké teploty, netradičné na túto oblasť v tomto ročnom období.

Zermatt 25. októbra (TASR) - Po mužských pretekoch zrušili organizátori aj oba ženské zjazdy Svetového pohára so štartom vo švajčiarskom Zermatte a cieľom v talianskej Cervinii. Dôvodom sú vysoké teploty, netradičné na túto oblasť v tomto ročnom období. Zjazdy žien sa mali pod Matterhornom konať 5. a 6. novembra.

Usporiadatelia sa rozhodli zrušiť preteky po utorkovej snehovej kontrole. "Musíme rešpektovať a akceptovať prírodu," citovala agentúra AP šéfa organizačného výboru Franza Julena.

Už minulý týždeň odvolali oba zjazdy mužov, ktoré sa mali uskutočniť najbližší víkend (29. a 30. októbra). Ako príčinu uviedli hustý dážď a príliš mäkký podklad v spodnej časti zjazdovky. Usporiadatelia za daného stavu nevedeli garantovať bezpečnosť pretekárov.

Historický zjazd mal okoreniť kalendár alpského SP, prvýkrát v histórii mala trať viesť cez dve krajiny. Julen spoločne s generálnym sekretárom Medzinárodnej lyžiarskej a snoubordovej asociácie (FIS) Michelom Vionom veria, že premiéra cezhraničného zjazdu sa bude môcť konať o rok. "Naďalej veríme v tento unikátny projekt," povedal Vion.

Štart sezóny žien sa tak ďalej odkladá. Uplynulý víkend zrušili úvodný obrovský slalom v Söldene, jury a organizátori ho odvolali ráno pred pretekmi. V rakúskom stredisku napadol v noci čerstvý sneh a pršalo. Na štart sa tak nedostala ani slovenská reprezentantka Petra Vlhová s číslom 2.