Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Organizátori zrušili tohtoročný Slovak Floorball Cup

Na snímke vpravo Michal Miške (Slovensko) strieľa gól v zápase kvalifikácie na MS 2016 vo florbale mužov Slovensko - Francúzsko 3. februára 2016 v Nitre, archívne foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Organizačný tím vo svojom stanovisku uviedol, že táto situácia ich mrzí, ale nevedia ju nijakým spôsobom ovplyvniť.

Bratislava 31. mája (TASR) - Organizátori Slovak Floorball Cup-u rozhodli o zrušení 5. ročníka medzinárodného florbalového podujatia, ktoré sa malo uskutočniť 13.-16. augusta 2020 v Bratislave. O tomto kroku informovali v nedeľu na oficiálnom webe turnaja.

"Nedeľu 31. mája sme uviedli ako deadline, kedy sa vedenie turnaja rozhodne o uskutočnení 5. ročníka Slovak Floorball Cup a Slovak Floorball Cup Young. Celé dianie okolo pandémie COVID-19 sme dôkladne sledovali, vyhodnocovali a komunikovali s každým partnerom (športové haly, ubytovanie, stravovanie a pod.), ktorý je pre uskutočnenie medzinárodného turnaja s účasťou viac ako 1500 účastníkov, potrebný. Na Slovensku boli v rámci uvoľňovania opatrení oznámené štyri fázy, ktoré sa naplnili. Žiaľ, ďalšie uvoľňovanie opatrení nie je termínovo oznámené a v rámci posledného nariadenia Úradu verejného zdravotníctva platí zákaz usporadúvať akékoľvek hromadné podujatia súťažnej povahy. Z definície tohto nariadenia sa vedenie turnaja rozhodlo jubilejný 5. ročník pre rok 2020 zrušiť. Veľmi nás táto situácia mrzí, žiaľ, nevieme ju nijakým spôsobom ovplyvniť," uviedol organizačný tím vo svojom stanovisku.

Populárny turnaj Slovak Floorball Cup má za sebou štyri ročníky. Tento rok sa malo v rámci podujatia súťažiť v kategóriách muži elite, ženy elite, muži pro (dve kategórie), ženy a juniori. Zápasy sa mali konať v piatich bratislavských halách - Športovej hale Elán, ŠH Mladosť, Dome športu, telocvični Lekárskej fakulty a Eurovia Aréne.