Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Orlando vyhralo draftovú lotériu, prvý výber si zopakuje po 18 rokoch

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Orlando získalo právo prvého výberu aj v rokoch 1992 a 1993, keď sa jednotkami stali Shaquille O'Neal a Chris Webber.

Miami 18. mája (TASR) - Orlando Magic vyhralo draftovú lotériu v zámorskej basketbalovej NBA. V júnovom drafte tak bude mať právo prvej voľby, premiérovo od roku 2004. Vtedy Magic z prvej pozície získali Dwighta Howarda.

Orlando skončilo v tejto sezóne na chvoste Východnej konferencie s bilanciou 22 víťazstiev a 60 prehier. Na výhru v lotérii malo 14-percentnú šancu, rovnako ako Houston a Detroit. Na druhú priečku v lotérii sa však vyšvihla Oklahoma, 14. tím tabuľky Západnej konferencie. Tretie miesto v lotérii obsadil najhorší tím základnej časti profiligy Houston Rockets (20 výhier - 62 prehier), ako štvrté bude vyberať Sacramento pred Detroitom a Indianou.

Orlando získalo právo prvého výberu aj v rokoch 1992 a 1993, keď sa jednotkami stali Shaquille O'Neal a Chris Webber. V prvom kole tohtoročného draftu (23. júna v New Yorku) nefiguruje Los Angeles Lakers, ich výber už predtým získali New Orleans Pelicans ako súčasť výmeny Anthonyho Davisa ešte z roku 2019. Na post draftovej jednotky kandidujú Paolo Banchero, Chet Holmgren, Jaden Ivey a Jabari Smith, pripomenula agentúra AP.