Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Osaková je znepokojená zo zmiznutia Šuaj Pcheng

Japonská tenistka Naomi Osaková, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Čínska hráčka nedávno informovala o prípade sexuálneho napadnutia na sociálnej sieti Weibo. No príspevok po niekoľkých minútach zmizol.

Berlín 17. novembra (TASR) - Japonská tenistka Naomi Osaková je znepokojená z údajného zmiznutia čínskej hráčky Šuaj Pcheng. Tá začiatkom novembra obvinila vplyvného čínskeho politika a bývalého vicepremiéra Kao-li Čanga zo sexuálneho napadnutia a odvtedy o nej nik z tenisovej komunity nepočul.

"Nedávno som sa dozvedela o ďalšej tenistke. ktorá zmizla krátko na to, ako prezradila, že bola obeťou sexuálneho napadnutia. Cenzúra nikdy nie je dobrá, za žiadnu cenu. Som šokovaná z celej situácie. Dúfam, že Šuaj Pcheng a jej rodina sú v bezpečí," uviedla štvornásobná grandslamová šampiónka na svojom instagrame.
Čínska tenistka Šuaj Pcheng, foto z archívu.
Foto: TASR/AP

Ženská tenisová asociácia (WTA) žiada kompletné, férové, transparentné a necenzurované vyšetrovanie prípadu. "Šuaj Pcheng i všetky ďalšie hráčky majú právo byť vypočuté a v žiadnom prípade nesmú byť predmetom cenzúry. K správam o sexuálnom obťažovaní treba pristupovať s maximálnou vážnosťou a dôkladne ich prešetriť," zdôraznil šéf WTA Steve Simon.

O prípade sexuálneho napadnutia informovala na sociálnej sieti Weibo, no príspevok po niekoľkých minútach zmizol. Tridsaťpäťročná bývalá svetová jednotka vo štvorhre zároveň priznala, že nemá ako dokázať svoje tvrdenie. Kao-li Čang, ktorý pôsobil vo vysokej funkcii v rokoch 2012 až 2017, raz údajne prejavil obavy, že si Šuaj Pcheng ich stretnutia zaznamenáva.