Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Osaková sa rozhodla odstúpiť z grandslamového turnaja Roland Garros

Na snímke japonská tenistka Naomi Osaková, archívne foto. Foto: TASR/AP

Šampiónka už pred začiatkom turnaja avizovala, že nebude komunikovať s médiami.

Paríž 31. mája (TASR) - Japonská tenistka Naomi Osaková sa rozhodla odstúpiť z grandslamového Roland Garros. Nasadenej dvojke hrozilo vylúčenie z turnaja pre bojkot médií. Osaková sa v nedeľu po postupe do 2. kola dvojhry odmietla zúčastniť na pozápasovej tlačovej konferencii, za čo si od organizátorov vyslúžila pokutu 15.000 USD.

"Pre celý turnaj, ďalšie hráčky i pre mňa bude najlepšie, ak odstúpim z turnaja. Všetci v Paríži sa tak budú môcť opäť sústrediť iba na tenisové zápolenia," uviedla na twitteri štvornásobná grandslamová šampiónka, ktorá už pred začiatkom turnaja avizovala, že nebude komunikovať s médiami.

Podľa jej slov novinári totiž neberú ohľad na mentálne zdravie športovcov. "Nechcela som mojim vyhlásením spôsobiť takýto rozruch. Priznávam, že to nebolo ideálna načasované, mohla som s tým trochu počkať. V Paríži som sa však počas mediálnych aktivít vždy cítila zraniteľná- Mala som úzkosť a usúdila som, že by bolo lepšie vynechať tlačové konferencie," dodala Osaková.

Na odstúpenie Japonky zareagoval aj riaditeľ turnaja a prezident Francúzskej tenisovej federácie Gille Moretton. "Je mi to veľmi ľúto, že Naomi sa rozhodla nepokračovať na turnaji, som z toho smutný," uviedol Moretton. Na sociálnych sieťach sa k rozhodnutiu Osakovej vyjadrili aj viaceré bývalé hráčky. "Dúfam, že Naomi bude v poriadku," napísala legendárna Martina Navrátilová.