Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Osaková vzdala hold Serene Willamsovej: Zmenila tento šport

Naomi Osakaová z Japonska, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Williamsová nedávno oznámila, že sa po turnaji US Open rozlúči s kariérou.

New York 28. augusta (TASR) - Japonská tenistka Naomi Osaková vzdala v sobotu hold 23-násobnej grandslamovej šampiónke Serene Williamsovej za jej úžasnú kariéru. Uviedla, že do tenisu priviedla ľudí, ktorí o ňom predtým nikdy nepočuli.

Williamsová nedávno oznámila, že sa po turnaji US Open rozlúči s kariérou. "Myslím si, že jej odkaz je skutočne široký do takej miery, že ho ani nemôžete opísať slovami. Zmenila šport, keď priniesla do tenisu ľudí, ktorí predtým o tenise nikdy nepočuli. Podľa mňa som produktom toho, čo urobila. Nebola by som tu bez Sereny, Venus, celej jej rodiny. Som jej veľmi vďačná. Úprimne si myslím, že ona je najväčšou "silou" v tomto športe. Je to naozaj česť sledovať jej hru," citovala Osakovú agentúra AFP.

Japonka, ktorá Williamsovej v búrlivom finále v roku 2018 v New Yorku odoprela rekordný 24. grandslamový titul povedala, že sa pri pomyslení na jej odchod do dôchodku rozplakala: "Bolo to naozaj zvláštne. Sledovala som jej prvý zápas v Toronte predtým, ako to oznámila. Z nejakého dôvodu som začala plakať. Cítila som, akoby sa pripravovala na svoje posledné turnaje. O deň neskôr to oznámila."