Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Osasuna obrala majstra o prvé body, Ancelotti: Škoda zahodenej penalty

Futbalista Realu Madrid Karim Benzema reaguje v zápase 7. kola španielskej La Ligy Real Madrid - Osasuna Pamplona v Madride v nedeľu 2. Foto: TASR/AP

Osasuna si pripísala prvú remízu v sezóne a poskočila vďaka nej na šieste miesto, o skóre pred Real Sociedad San Sebastian.

Madrid 3. októbra (TASR) - Futbalový Real Madrid stratil v tomto ročníku La Ligy prvé body, s Osasunou Pamplona remizoval 1:1. Navarrský tím získal jeden bod na pôde "Bieleho baletu" aj vlani (0:0).

Stav nedeľného duelu bol bezgólový takmer do polčasu. Až v 42. minúte skóroval pomerne kurióznym spôsobom domáci Vinicius Junior. Center brazílskeho útočníka z ľavej strany nenašiel v pokutovom území adresáta, no prekvapený brankár Sergio Herrera nedokázal loptu zastaviť a pustil ju za svoj chrbát. Päť minút po prestávke vyrovnali pri podobnej akcii hostia, z opačnej strany centroval Unai Garcia a Andrija Lunina preloboval hlavičkou jeho menovec Kike Garcia. Ukrajinec stál v bráne prvýkrát v sezóne a celkovo šiestykrát od svojho príchodu v ročníku 2018/19. Medzi tromi žrďami zaskočil za zraneného Thibauta Courtoisa, ktorého trápi zápal sedacieho nervu.

Hostia udržali vedenie napriek početnej nevýhode, hrali v nej od 78. minúty po faule kapitána Davida Garciu. Ten v pokutovom území postrčil Karima Benzemu a práve Francúz zahodil nasledujúci pokutový kop. O tri minúty jeho gól neplatil pre ofsajd. Real Madrid sa tak nevrátil do vedenia tabuľky, je druhý o skóre za Barcelonou.

Futbalista Osasuny Kike Garcia sa teší po strelení gólu v zápase 7. kola španielskej La Ligy Real Madrid - Osasuna Pamplona v Madride v nedeľu 2. októbra 2022.
Foto: TASR/AP


"Chýbala nám tá penalta, Karim ich bežne premieňa," uviedol tréner domácich Carlo Ancelotti podľa AFP. Francúzsky útočník si odbil návrat po mesiaci, pauzoval pre zranenie stehna. "Nemal problém s plnou minutážou. Nehral síce mesiac, ale dal do toho všetko, odviedol svoju prácu. Len nepremenil tú penaltu, to sa stáva," dodal taliansky kormidelník. Jeho zverencov čaká v stredu zápas Ligy majstrov proti Šachtaru Doneck v ktorom majú šancu pridať tretiu výhru v rámci F-skupiny. Predtým triumfovali na pôde Celticu Glasgow (3:0) a doma si poradili 2:0 s Lipskom.

"Máme dôvod na oslavu, doteraz vyhrali všetky zápasy a my sme sa dokázali do tohto vrátiť. Tím odviedol skvelú prácu a ukázal skvelý výkon," nešetril chválou na svoje mužstvo kouč hostí Jagoba Arrasate. Chybu Herreru odôvodnil nepresnosťou postranného rozhodcu: "Ak by súperovi hráči neboli v ofsajde, brankár by sa postavil inde." Osasuna si pripísala prvú remízu v sezóne a poskočila vďaka nej na šieste miesto, o skóre pred Real Sociedad San Sebastian. V minulej sezóne obsadil tím desiate miesto.