Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Osemnástku čaká turnaj v Dánsku, Tartaľ: V každom zápase chceme vyhrať

Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov Tibor Tartaľ počas tréningu pred odletom na prestížny Hlinka Gretzky Cup v Bratislave v pondelok 25. júla 2022. Foto: TASR - Jakub Kotian

Vo štvrtok 15. decembra o 19.00 si slovenskí reprezentanti zmerajú sily proti domácim rovesníkom, v piatok ich čaká o 11.00 Nórsko a turnaj zakončia v sobotu o 15.30 duelom proti Maďarsku.

Bratislava 7. decembra (TASR) - V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov na výcvikový tábor v Poprade a následný turnaj v Dánsku (12.-17. decembra) je osem legionárov. Zverencov trénera Tibora Tartaľa čakajú v meste Rödovre zápasy proti výberom Maďarska, Nórska a domáceho Dánska.

Gro tímu slovenskej "osemnástky" tvoria hráči z projektu. Podstatnú časť kádra tvoria aj legionári z Česka, Švédska či USA. Tvorbu nominácie ovplyvnil aj fakt, že v rovnakom termíne absolvuje turnaj vo Švajčiarsku reprezentácia do 17 rokov. "V porovnaní s nomináciou na turnaj v novembri sme urobili niekoľko zmien. Chceli sme vidieť ďalších hráčov, ktorí absolvovali v lete Hlinka Gretzky Cup. Našim cieľom zostáva budovanie identity na majstrovstvá sveta. Chceme vidieť v príprave čo najviac hráčov, ktorí kvalitatívne pripadajú do úvahy pre záverečnú nomináciu na majstrovstvá sveta. Veríme, že každý nominovaný hokejista podá také výkony, ktorými nám sťaží rozhodovanie o jeho zaradení do tímu pre majstrovstvá sveta," povedal pre hockeyslovakia.sk Tartaľ.

Vo štvrtok 15. decembra o 19.00 si slovenskí reprezentanti zmerajú sily proti domácim rovesníkom, v piatok ich čaká o 11.00 Nórsko a turnaj zakončia v sobotu o 15.30 duelom proti Maďarsku. "Sme veľmi radi, že máme k dispozícii tri medzinárodné zápasy za sebou, čo je dobré smerom k majstrovstvám sveta. Dokonca v časoch, v ktorých nás budú čakať náročné konfrontácie na svetovom šampionáte. Máme Nórov, ktorí sú spolu s nami účastník elitnej kategórie MS, ďalej Dánov a Maďarov, ktorí na minulých turnajoch ukázali, že tiež majú svoju kvalitu. Očakávame ťažký turnaj. V každom zápase chceme dosiahnuť víťazstvo, no pre nás je dôležité aj to, ako sa k nemu dopracujeme," doplnil Tartaľ.

Nominácia SR "18" na výcvikový tábor v Poprade a Turnaj štyroch krajín v Dánsku (12.-17. decembra 2022):

brankári: Damian Slávik (HC Slovan Bratislava), Samuel Urban (MŠK Púchov)
obrancovia: Ondrej Valko (Barani-HŠMH Banská Bystrica), Tomáš Královič (HC Slovan Bratislava), Maxim Sakmár (MHKM Skalica), Richard Ďurina (HK Dukla Trenčín), Samuel Barcík (HKM Zvolen), Alex Čajkovič (Malmö Redhawks/Švéd.), Richard Baran (Selects Academy/USA)
útočníci: Roman Kukumberg (HC Slovan Bratislava), Timotej Varga (HC Košice), Patrik Masnica (MHA Martin), Kamil Rohaľ (HK Mládež Michalovce), Juraj Pekarčík (HK Nitra), Stanislav Gron (HK ŠKP Poprad), Andrej Párička (HK Dukla Trenčín), Adam Cedzo (HC Oceláři Třinec/ČR), Daniel Alexander Jenčko, Viliam Kurila (obaja Malmö Redhawks/Švéd.), Lukáš Klečka (Södertälje SK/Švéd.), Peter Císar (Madison Capitols/USA), Andrej Kubala (Des Moinees Buccaneers/USA)

realizačný tím: Branislav Varga (manažér), Tibor Tartaľ (hlavný tréner), Michal Dostál (asistent trénera), Jozef Stümpel (asistent trénera), Dominik Guriš (tréner brankárov), Milan Kabát (kondičný tréner)