Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Ovečkin zaokrúhlil počet hetrikov na 30

Na snímke Alexander Ovečkin. Foto: TASR/AP

Washington mal skvelý štart do zápasu, skóroval hneď pri prvom striedaní v 32. sekunde a napokon defenzívne chabému súperovi takmer nadelil desiatku.

New York 1. januára (TASR) - Ruský hokejový kanonier Alexander Ovečkin je šiesty hráč s aspoň 30 hetrikmi v základnej časti zámorskej NHL. Útočník Washingtonu zaokrúhlil počet svojich duelov s minimálne tromi gólmi deň pred Novým rokom v súboji s Montrealom (9:2) a na konte má v profilige už 806 presných zásahov.

Pred Ovečkinom dosiahli métu 30 hetrikov v NHL iba piati hokejisti - Wayne Gretzky (50), Mario Lemieux (40), Mike Bossy (39), Brett Hull (33) a Phil Esposito (32). V noci na nedeľu potvrdil, že sa mu proti Montrealu zvyčajne darí, v 53 dueloch s týmto súperom nastrieľal spolu 37 gólov. Na pozápasovú otázku, či má proti Canadiens špeciálny recept, odpovedal: "Iba sa snažím baviť hokejom."

Washington mal skvelý štart do zápasu, skóroval hneď pri prvom striedaní v 32. sekunde a napokon defenzívne chabému súperovi takmer nadelil desiatku. "Mali sme parádny úvod a dnes sme si vytvorili toľko šancí, koľko sme len mohli," vyhlásil Ovečkin, ktorý sa strelecky presadil v 30., 42. a 57. minúte. V sezóne má na konte 26 gólov a patrí mu priebežne tretia priečka medzi strelcami. V uplynulých štyroch zápasoch mu na konto pribudlo šesť. Predtým štyri duely strelecky mlčal, no tlak z neho spadol tesne pred Vianocami po prekonaní Gordieho Howea (801) na druhom mieste historickej gólovej tabuľky.

V noci na nedeľu sa z hetriku tešil aj Filip Forsberg. Bol to jeho ôsmy trojgólový zápas v zámorskej kariére, no Nashvillu priniesol iba bod po prehre na ľade Vegas 4:5 v predĺžení. Hostia pritom viedli už 2:0, ale napokon museli doťahovať skóre a práve dva góly Forsberga v tretej tretine im zabezpečili aspoň remízový stav po 60 minútach. Ten vyrovnávajúci padol päť sekúnd pred sirénou tretej tretiny v presilovke.

"Začali sme dobre, ale súper dokázal otočiť duel na svoju stranu. Som rád, že v závere som pomohol vynútiť si aspoň predĺženie," povedal Forsberg, ktorý sa vďaka hetriku prehupol cez hranicu 500 bodov v základnej časti profiligy. V 601 stretnutiach má na konte 234 gólov a 267 asistencií.