Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Ozbrojenci zanechali Messimu po streľbe v Rosariu odkaz:Čakáme na teba

Policajti hliadkujú po streľbe pred supermarketom Unico, ktorý vlastní rodina manželky argentínskeho futbalistu Lionela Messiho v argentínskom Rosariu vo štvrtok 2. marca 2023. Foto: TASR/AP

Polícia uviedla, že dvaja muži na motocykli vystrelili v skorých ranných hodinách najmenej 12 rán a nechali odkaz.

Rosario 2. marca (TASR) - Dvojica ozbrojených mužov spustila vo štvrtok ráno v argentínskom Rosariu paľbu v supermarkete, ktorý vlastní rodina manželky argentínskeho futbalistu Lionela Messiho. Podľa informácií agentúry AP sa pri incidente nikto nezranil, strelci však na mieste zanechali na kúsku kartónu odkaz so znením: "Messi, čakáme na teba".

Dosiaľ nebolo zistené, prečo sa útočníci zamerali na supermarket Unico, ktorý vlastní rodina Messiho manželky Antonelly Roccuzzovej. Starosta mesta Pablo Javkin sa ohradil voči úradom, ktoré podľa neho nie sú schopné obmedziť nárast násilia spojeného s drogami. "Pochybujem o všetkých, dokonca aj o tých, ktorí nás majú chrániť," citovala Javkina agentúra AP.

Polícia uviedla, že dvaja muži na motocykli vystrelili v skorých ranných hodinách najmenej 12 rán a nechali odkaz: "Messi, čakáme na teba. Javkin je tiež obchodník s drogami, takže sa o teba nepostará."

Supermarket sa nachádza v časti Rosaria, kde dochádza často k zločinom. Javkin uviedol, že na problémy v štvrti upozornil počas nedávnych stretnutí s predstaviteľmi orgánov činných v trestnom konaní, no tie neprijali žiadne opatrenia. Messi často navštevuje rodné Rosario, kde vlastní dom na predmestí Funes.