Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Özil neplánuje z Fenerbahce odísť, v klube chce ukončiť kariéru

Na archívnej snímke zo 16. septembra 2021 nemecký futbalista Mesut Özil tureckého tímu Fenerbahce Istanbul reaguje počas zápasu D-skupiny Európskej ligy Eintracht Frankfurt - Fenerbahce Istanbul vo Frankfurte nad Mohanom. Foto: TASR/AP

Özil patril počas uplynulej sezóny k oporám mužstva a nastupoval aj s kapitánskou páskou.

Istanbul 1. júna (TASR) - Nemecký futbalista Mesut Özil neplánuje ani po vyradení z kádra Fenerbahce Istanbul opustiť turecký klub, s ktorým má zmluvu platnú až do leta 2024. Skúsený stredopoliar na sociálnej sieti uviedol, že kariéru chce ukončiť ako hráč "Feneru".

"Fenerbahce fandím od detstva, podpisom zmluvy som si splnil sen, i keď som prvý polrok nedostával výplatu. Opäť opakujem - kariéru ukončím vo Fenerbahce," napísal Özil na Twitteri. "Ak vedenie klubu trvá na svojom rozhodnutí, budem ho rešpektovať. A medzitým budem tvrdo pracovať, aby som bol pripravený na návrat," citoval majstra sveta z roku 2014 portál goal.com.

Özil patril počas uplynulej sezóny k oporám mužstva a nastupoval aj s kapitánskou páskou. Bývalý hráč Arsenalu Londýn či Realu Madrid však vynechal záverečných osem zápasov ročníka, keď ho rovnako ako Ozana Tufana vyradili z kádra. Klub dôvod tohto kroku neuviedol. Podľa tureckých médií mohli mať obaja hráči spor s trénerom Ismaelom Kartalom.