Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Palgutová sa sťahuje do Le Cannet, teší sa na boj o najvyššie priečky

Na snímke zľava Jelena Cvijovičová (Čierna Hora) a Karin Palgútová (Slovensko) v zápase 2. turnaja kvalifikácie o postup na ME 2021 žien vo volejbale Slovensko - Čierna Hora 13. mája 2021 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Účastníčka EuroVolley 2019 vo Volere udrží slovenskú stopu po odchode blokárky Michaely Abrhámovej do neďalekého druholigového Mougins.

Bratislava 15. júna (TASR) - Slovenská volejbalová reprezentantka Karin Palgutová bude vo svojej kariére pokračovať vo francúzskej Ligue A v ambicióznom tíme Volero Le Cannet. Dvadsaťosemročná smečiarka sa do nového pôsobiska presúva po dvoch sezónach vo Vandoeuvre Nancy, s ktorým v uplynulom ročníku obsadila 9. miesto, Volero skončilo štvrté.

"Oslovil ma priamo tréner Micelli, ktorý ma videl hrať v lige. Je to pre mňa krok vpred, Le Cannet hrá vždy o popredné priečky, na čo sa veľmi teším. Klub funguje na profesionálnej úrovni, čo je veľmi dôležité, zázemie aj mesto sú tiež veľmi pekné. Nemala som veľmi nad čím váhať, pri hodnotení absolútne prevažovali pozitíva," povedala pre web Slovenskej volejbalovej federácie Palgutová, ktorá mala z Francúzska aj ďalšie ponuky, vybrala si najväčšiu výzvu a boj o najvyššie pozície.

Účastníčka EuroVolley 2019 vo Volere udrží slovenskú stopu po odchode blokárky Michaely Abrhámovej do neďalekého druholigového Mougins. "Samozrejme, informácie o klube som si zisťovala aj u Mišky. Teším sa aj z toho, že bude hrať v Mougins, ktoré je veľmi blízko, prakticky tam teda budeme spolu," povedala Palgutová, ktorá mala v drese Nancy skvelý záver sezóny - v posledných piatich zápasoch si pripísala 119 bodov, celkovo ich nazbierala v lige 329.

Palgutová pôsobí vo Francúzsku od roku 2017, pred zastávkou v Nancy strávila dve sezóny v Quimperi. Po sťahovaní zo západu od Atlantiku na východ k nemeckým hraniciam ju teraz čaká presun na juh na Francúzsku riviéru. "Samozrejme, teším sa aj na zmenu prostredia, juh je jednoducho juh," povedala s úsmevom a už vážnejšie doplnila: "Bola som otvorená aj presunu do inej krajiny, no povedala som si, že to nechám na osud, čo mi pošle do cesty ako prvé a je z toho opäť Francúzsko. Rada by som si však ešte vyskúšala aj niečo iné, napríklad nemeckú bundesligu."

Vo Volere sa 64-násobná reprezentantka SR stretne s českou smečiarkou Michaelou Mlejnkovou, bývalou hráčkou Strabagu Bratislava Bulharkou Evou Janevovou, bývalou spoluhráčkou z Quimperu nahrávačkou Ninou Stojiljkovičovou či talianskou nahrávačkou Giuliou Carrarovou, ktorá v uplynulých dvoch rokoch hrávala v Serie A1 za Scandicci a Monzu.

"Prioritou by mali byť domáce súťaže, európsky pohár bude bonus. V lige bude určite cieľom miesto v prvej štvorke, vo Francúzskom pohári by sa klub chcel dostať ďaleko, najlepšie do finále," priblížila ambície Volera Palgutová, opora slovenského tímu v úspešnej kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy a Zlatej európskej lige.