Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Pánik nefiguruje v kádri pre prípravný kemp New Yorku Islanders

Na snímke Richard Pánik. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Tridsaťjedenročný Pánik má s Islanders ešte rok platnú jednocestnú zmluvu s priemerným platom 2,75 milióna dolárov za sezónu.

New York 23. septembra (TASR) - Richard Pánik sa nezapojil do prípravného kempu hokejistov New Yorku Islanders pred štartom novej sezóny zámorskej NHL. Meno slovenského útočníka nefiguruje v kádri, ktorý zverejnila oficiálna stránka "ostrovanov". Dôvod jeho absencie nie je známy. Do prípravy sa zapojí spolu 59 hráčov - 34 útočníkov, 18 obrancov a sedem brankárov.

Tridsaťjedenročný Pánik má s Islanders ešte rok platnú jednocestnú zmluvu s priemerným platom 2,75 milióna dolárov za sezónu. Vlani odohral za klub iba štyri duely v NHL s bilanciou jeden bod za asistenciu. Zväčsa pôsobil v nižšej AHL za Bridgeport Islanders a neskôr Chicago Wolves, s ktorým vyhral prestížny Calderov pohár. Pánik bodoval vo všetkých piatich finálových dueloch a bol oporou Chicaga na ceste k titulu - v 16 zápasoch play off zaznamenal dokopy 11 bodov za šesť gólov a päť asistencií. Zaznamenal svoj druhý triumf v AHL. V sezóne 2011/2012 vyhral Calderov pohár ako hráč Norfolku Admirals, vtedajšej farmy Tampy Bay.

Pánika draftovala v roku 2009 z 52. miesta v druhom kole Tampa Bay. Neskôr si obliekal aj dresy Toronta, Chicaga, Arizony, Washingtonu a Detroitu. Islanders získali Pánika vlani v júli z Detroitu výmenou za obrancu Nicka Leddyho. Za 11 sezón má v základnej časti NHL na konte 521 duelov a 195 bodov (88+107). V play off pridal 20 duelov s bilanciou 1+4.

V prípravných kempoch tímov NHL pred sezónou je tak z pôvodnej dvadsiatky už iba 18 Slovákov. Devätnásťročný krídelník Jakub Demek vypadol pre zranenie z kádra Vegas Golden Knights.