Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Parádny obranný zákrok, puk zrazu zmizol z bránkovej čiary

Gólová situácia v bránkovisku Sergeja Bobrovského. Foto: NHL.com

Brankár Columbusu má šťastie, že obranné zákroky ovládajú aj útočníci.

Bratislava 4. marca (TERAZ.sk) - Brankár Columbusu Blue Jackets Sergej Andrejevič Bobrovskij má šťastie, že mu v zadných radoch vedia pomôcť aj útočníci ako napríklad Ryan Johansen. Presvedčil sa o tom v zápase s Torontom Maple Leafs.

Javorové listy v desiatej minúte prvej tretiny zavreli Columbus v jeho tretine. Rztočili kolotoč a gól visel priam vo vzduchu. Phil Kessel vypálil z pravého kruhu na brankára, puk sa dostal pomedzi betóny Bobrovského až na bránkovú čiaru. Pred brankárom stal ešte dôrazný James Van Riemsdyk a snažil sa ho dopraviť až do siete. Hroziaci gól však zázračne odvrátil útočník Johansen. Rozhodca celú situáciu odkonzultoval s videorozhodcom, no aj záznam napokon ukázal, že gól nebol. Columbus aj vďaka tomuto obrannému zákroku nakoniec vyhral na ľade Toronta 2:1 a víťaznú sériu javorových listov ukončil na čísle 11.

Toronto z posledných 16 duelov vyhralo 11, dvakrát remizovalo a trikrát prehralo. O tento úspech sa zaslúžila najmä dvojica Kessel a Van Riemsdyk, ktorí v posledných štyroch zápasoch nastrieľali sedem gólov a pridali k ním osem asistencií.