Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Paralelné preteky v stredisku Lech/Zürs sa neuskutočnia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najbližšie plánované preteky sú slalomy žien vo fínskom Levi 19. a 20. novembra, na ktorých sa zúčastní aj Vlhová.

Lech/Zürs 6. novembra (TASR) - Paralelné preteky mužov a žien (12. - 13. novembra) v rakúskom stredisku Lech/Zürs sa neuskutočnia. Dôvodom je nepriaznivá predpoveď počasia na najbližšie dni. Preteky sa nebudú nahrádzať. TASR získala správu z mailu od Medzinárodnej lyžiarskej a snoubordovej federácie (FIS).

V tejto sezóne už počasie nedovolilo odjazdiť ženský obrovský slalom pred dvoma týždňami v Söldene, kde mala absolvovať premiéru aj slovenská lyžiarka Petra Vlhová, a organizátori zrušili aj ďalšie dva ženské zjazdy SP so štartom vo švajčiarskom Zermatte a cieľom v talianskej Cervinii. Tie sa mali konať v prvý novembrový víkend (5. a 6. novembra).

Najbližšie plánované preteky sú slalomy žien vo fínskom Levi 19. a 20. novembra, na ktorých sa zúčastní aj Vlhová. Slovenská pretekárka neplánovala štart v Lechu. "Sneženie a nízke teploty v posledných dňoch dávali dôvod na optimizmus, ale intenzita bola, žiaľ, len krátka. Okrem toho sa na najbližšie dni a pretekársky víkend očakáva nepretržité zvyšovanie teploty. Za týchto podmienok realizácia férových a predovšetkým bezpečných pretekov Svetového pohára nie je možná," citovala agentúra APA Ruperta Stegera z rakúskeho lyžiarskeho zväzu (ÖSV).