Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Slovensko s ďalšou medailou zo svetového šampionátu v Lillehammeri

Na archívnej snímke slovenskí reprezentanti Jakub Krako (vľavo) s navádzačom Branislavom Brozmanom.. Foto: TASR/AP

Jakub Krako získal bronz v slalome.

Lillehammer 21. januára (TASR) - Slovensko si na svetovom šampionáte v snežných športoch v nórskom Lillehammeri vybojovalo už ôsmu medailu. V piatkovom slalome sa o ňu zaslúžil Jakub Krako s navádzačom Branislavom Brozmanom.

Slovenský reprezentant nestačil len na 16-ročného Rakúšana Johannesa Aignera a úradujúceho paralympijského šampióna v tejto disciplíne Taliana Giovanniho Bertagnolliho, ktorý pred tromi dňami oslávil 23. narodeniny. Pre Kraka je to druhá medaila na MS, prvú získal v úvodnom zjazde a mala rovnaký bronzový lesk. "Boli tam chybičky, ale určite to bola lepšia jazda ako tie v posledných dňoch," uviedol v tlačovej správe SPV.

"Jakub dal perfektnú jazdu. Kontrolovanú, ale zároveň dravú. Konečne nám to vyšlo. Tešíme sa aj z tretieho miesta," povedal navádzač Brozman. Pre Kraka to bola už štvrtá medaila z MS v slalome. V Pjongčangu 2009 aj v Sestriere 2011 preteky v tejto disciplíne vyhral, pred piatimi rokmi v Tarvisiu bral bronz.

Smolu mali Miroslav Haraus s navádzačom Martinom Makovníkom. Po prvom kole im patrilo 4. miesto so stratou 62 stotín na Aignera. No v druhom sa po páde Makovníka nádeje na stupne víťazov rozplynuli. "Na konci rovinky ma Miro dobiehal, chcel som zrýchliť, no vypla mi päta na viazaní a spadol som. Škoda, bola to dobrá jazda," povedal Makovník. "Po 1. kole sme boli síce až na 4. mieste, ale boli tam malé rozdiely. Škoda, zlyhala technika, musíme to akceptovať. Skúsime ešte zabojovať v paralelných pretekoch," vyhlásil pre SPV Haraus, ktorý prepásol šancu získať štvrtú medailu na MS v Lillehammeri. Zatiaľ má na konte jednu striebornú (zjazd) a dve bronzové (super-G a superkombinácia).

MS v Lillehammeri:



Muži – slalom – zrakovo znevýhodnení: 1. Aigner (Rak.) 1:28,18 min, 2. Bertagnolli (Tal.) +0,11 s, 3. Jakub Krako (SR, navádzač Branislav Brozman) +1,04 ... Miroslav Haraus (SR, navádzač Martin Makovník) nedokončili 2. kolo