Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Paralympijské: Pistorius vynechá marcové preteky, oznámil jeho agent

Juhoafrický zdravotne postihnutý (má od kolien amputované nohy) atlét (venuje sa behu na 100, 200 a 400), úspešný paralympionik (držiteľ štyroch zlatých medailí) OSCAR PISTORIUS, ktorý sa ako prvý hendikepovaný športovec zúčastnil pretekov so zdravými bežcami na letných OH v Londýne 2012. Foto: TASR/AP

Pistorius tak vynechá odvetný "súboj" s paralympionikom Alanom Oliveirom, ktorým mali podporiť olympijské a paralympijske hry 2016 v Rio de Janeiro.

Pretória 17. februára (TASR) - Agent Oscara Pistoriusa Peet van Zyl odvolal účasť juhoafrického paralympionika na marcových pretekoch po tom, ako ho súd obvinil z vraždy priateľky Reevy Steenkampovej.

Pistorius tak vynechá odvetný "súboj" s paralympionikom Alanom Oliveirom, ktorým mali podporiť olympijské a paralympijske hry 2016 v Rio de Janeiro. Brazílčan Oliveira prekvapujúco zdolal Pistoriusa na minuloročných hrách v Londýne v behu na 200 metrov.

"Nemôžem nič plánovať. Mohol by bežať len v prípade, že by bol v dobrej kondícii. Po psychickej aj fyzickej stránke," uviedol pre agentúru AP Zyl, ktorý tiež odvolal Pistoriusovu účasť na pretekoch v Austrálii - 9. marca v Sydney a 16. v Perthe.

Šesťnásobný paralympijský víťaz a účastník OH 2012 v Londýne čelí obvineniu, že vo štvrtok v skorých ranných hodinách vo svojom dome v Pretórii zavraždil priateľku štyrmi ranami z pištole. Prokurátor žiada pre hendikepovaného športovca obžalobu z vopred plánovanej úkladnej vraždy. Pojednávanie bude pokračovať v utorok.