Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Slováci obsadili 6. miesto na MS v curlingu na vozíku

Na snímke slovenský paralympijský športovec Radoslav Ďuriš (Curling na vozíku) počas bezbárierového festivalu Paráda v Piešťanoch v sobotu 20. augusta 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V súťaži miešaných párov sa prebojovali do play off, ale v priamom súboji o postup do semifinále prehrali s Lotyšskom 5:7.

Richmond 13. marca (TASR) - Slovenskí curleri na vozíku Radoslav Ďuriš a Monika Kunkelová obsadili na MS v kanadskom Richmonde šiestu priečku. V súťaži miešaných párov sa prebojovali do play off, ale v priamom súboji o postup do semifinále prehrali s Lotyšskom 5:7. V súťaži sa zúčastnilo 19 tímov.

Slovenská dvojica skončila v A-skupine na treťom mieste, keď v záverečnom zápase základnej časti prehrala s Čínou 5:11. Do semifinále postupovali priamo víťazi oboch základných skupín, ktorými boli Čína a Kanada. O dve ďalšie miesta si v play off zahrali do kríža tímy na druhom a treťom mieste. Slováci nestačili na Lotyšov, ktorí prekvapujúco zdolali v semifinále Čínu 10:7 a vo finále USA 11:8.

Svetový šampionát v miešaných pároch organizovali spolu s tímovými MS. Tie vyhrala Čína (úradujúci paralympijský víťaz), ktorá vo finále zdolala Kanadu 5:2. Body z MS sa započítavajú do kvalifikácie o ZPH 2026, kde sa prvýkrát okrem tímov predstavia aj miešané páry. Informácie pochádzajú z tlačovej správy Slovenského paralympijského výboru.