Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Paralympijské: Stav Zanardiho sa po ťažkej havárii zlepšuje

Na archívnej snímke z 10. októbra 2015 Alessandro Zanardi počas slávneho Havajského Ironmana v Kailua-Kona na Havaji. Bývalý automobilový pretekár formuly 1 Alessandro Zanardi absolvoval po ťažkej nehode trojhodinovú operáciu hlavy. Foto: TASR/AP

Po nehode absolvoval Zanardi niekoľko operácií a udržiavali ho v umelom spánku.

Rím 19. augusta (TASR) - Stav bývalého automobilového pretekára formuly 1 Alessandra Zanardiho sa po ťažkej havárii zlepšil. Päťdesiattriročný Talian mal 19. júna kolíziu, keď na svojom hanbiku narazil do protiidúceho kamiónu.

Po nehode absolvoval Zanardi niekoľko operácií a udržiavali ho v umelom spánku. Jeho stav sa však podľa informácií agentúry DPA zlepšil, previezli ho už aj z oddelenia intenzívnej starostlivosti na iné oddelenie. "Pacient reagoval na podnety a zaznamenal významné klinické zlepšenie," uviedla vo vyhlásení nemocnica v San Raffaele.

Zanardi utrpel v roku 2001 ťažkú haváriu na pretekoch série Cart. Museli mu po nej amputovať obe nohy. Neskôr sa z neho stal reprezentant v handbikoch, na paralympijských hrách v rokoch 2012 a 2016 získal dokopy štyri zlaté medaily.