Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Paralympionik Zanardi začal reagovať na liečbu

Na archívnej snímke Alessandro Zanardi. Foto: TASR/AP

Alex Zanardi absolvoval niekoľko kognitívnych a motorických rehabilitácií s aplikovaním vizuálnych a akustických podnetov, uviedla nemocnica San Raffaele v Miláne podľa agentúry AP.

Miláno 24. septembra (TASR) - Bývalý automobilový pretekár formuly 1 a paralympionik Alessandro Zanardi začal tri mesiace od svojej ťažkej nehody reagovať na liečbu. Päťdesiattriročný Talian mal 19. júna kolíziu, keď na svojom hanbiku narazil do protiidúceho kamiónu. Po nehode absolvoval Zanardi niekoľko operácií a udržiavali ho v umelom spánku.

"Alex Zanardi absolvoval niekoľko kognitívnych a motorických rehabilitácií s aplikovaním vizuálnych a akustických podnetov. Pacient na ne zareagoval očakávane, so známkami interakcie," uviedla vo štvrtkovom vyhlásení nemocnica San Raffaele v Miláne podľa agentúry AP.

Zanardi utrpel v roku 2001 ťažkú haváriu na pretekoch série Cart. Museli mu po nej amputovať obe nohy. Neskôr sa z neho stal reprezentant v handbikoch, na paralympijských hrách v rokoch 2012 a 2016 získal dokopy štyri zlaté medaily.