Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Paríž SG v prvom osemfinále proti Barcelone bez zraneného Neymara

Na archívnej snímke brazílsky útočník PSG Neymar. Foto: TASR/AP

Vedenie klubu informovalo o absencii kľúčového hráča tímu na druhý deň po zápase Francúzskeho pohára s SM Caen, ktorý 29-ročný útočník nedohral pre svalové zranenie.

Paríž 11. februára (TASR) - Brazílsky futbalista Neymar nepomôže Parížu St. Germain v úvodnom stretnutí osemfinále Ligy majstrov proti FC Barcelona. Vedenie klubu informovalo o absencii kľúčového hráča tímu na druhý deň po zápase Francúzskeho pohára s SM Caen, ktorý 29-ročný útočník nedohral pre svalové zranenie.

Neymar musel opustiť ihrisko v 59. minúte, podľa trénera PSG Mauricia Pochettina mal problémy so slabinami. Brazílčan sa určite nestihne dať do poriadku do budúceho utorka, keď je na programe úvodný osemfinálový súboj na Camp Nou. "Podľa prvých odhadov lekárov by mal Neymar pauzovať približne štyri týždne. V tejto chvíli nie je isté ani to, či stihne odvetu v Paríži (10. marca)," informoval portál lequipe.fr. Údernosť ofenzívy PSG zrejme poznačí aj absencia Angela Di Mariu, argentínskeho krídelníka vyradilo zranenie stehenného svalu.

Neymar bude tímu chýbať v tejto fáze súťaže už tretíkrát v priebehu štyroch sezón. Vlani, aj vďaka jeho líderskému prínosu vo vyraďovacej fáze, dokráčal PSG až do finále. V ňom chýbal jeden gól a následné úspešné predĺženie, resp. rozstrel, aby sa tešil zo zisku trofeje na úkor Bayernu Mníchov. "Môj smútok je veľký. Opäť na chvíľu prestanem robiť to, čo mám v živote najradšej, teda hrať futbal. Niekedy sa cítim nepríjemne kvôli môjmu štýlu hry, pretože veľa driblujem a neustále som terčom faulov. Neviem, či som problém ja, alebo to, čo robím na ihrisku," napísal Neymar na Instagrame.

Zareagoval tiež na komentár trénera Caenu Pascala Dupraza, ktorý ho po zápase obvinil, že priveľa filmuje a vymýšľa si: "Je smutné, keď niečo také povie hráč, tréner, alebo komentátor. Úprimne ma to mrzí a neviem, ako dlho to vydržím. Chcem byť len šťastný, že hrám futbal."

Parížania majú Barcelone čo oplácať, v osemfinále LM 2016/2017 vyhrali nad katalánskym klubom doma 4:0, no odvetu absolútne nezvládli a po debakli 1:6 vypadli.