Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Paríž St. Germain dementoval správy o dohode s trénerom Galtierom

Tréner Christophe Galtier, foto z archívu. Foto: TASR/AP

V uplynulej sezóne získal Pochettino s tímom majstrovský titul v Ligue 1, v Lige majstrov však PSG skončil už v osemfinále po dvojzápase s neskorším víťazom Realom Madrid.

Paríž 21. júna (TASR) - Futbalový Paríž St. Germain poprel správy o údajnej dohode s trénerom Christophom Galtierom. Periodikum L'Equipe a rozhlasová stanica FranceInfo v pondelok večer informovali, že doterajší kormidelník Nice už súhlasil so zmluvou v Parku princov a na poste kouča nahradí Mauricia Pochettina.

Zdroj blízky klubu v reakcii na špekulácie pre agentúru AFP prezradil, že v otázke trénera PSG pre budúcu sezónu naďalej "prebiehajú početné diskusie". Pochettino by na svojom poste skončil po 18 mesiacoch, hoci má platnú zmluvu až do roku 2023. V uplynulej sezóne získal s tímom majstrovský titul v Ligue 1, v Lige majstrov však PSG skončil už v osemfinále po dvojzápase s neskorším víťazom Realom Madrid. Argentínčan prišiel do klubu v januári 2021, keď nahradil Thomasa Tuchela. Ako jeho možný nástupca sa spomínal aj Zinedine Zidane, no ten má údajne záujem o pozíciu reprezentačného trénera Francúzska.

V PSG po sezóne už skončil športový riaditeľ Leonardo, jeho nástupcom na pozícii poradcu sa stal Luis Campos. Päťdesiatsedemročný portugalský skaut pomohol vybudovať majstrovské tímy AS Monaco a OSC Lille, ktorým sa v rokoch 2017 a 2021 podarilo uspieť v konkurencii finančne silnejších Parížanov.