Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Parížska prokuratúra vyšetruje bývalého prezidenta FFF Le Graeta

Na archívnej snímke prezident Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Noel Le Graet Foto: TASR - AP

Le Graet minulý týždeň odstúpil z funkcie prezidenta FFF po prevalení kauzy s hráčskou agentkou Soniou Souidovou, podľa ktorej obťažovanie z jeho strany prebiehalo v rokoch 2013 a 2017.

Paríž 17. januára (TASR) - Parížska prokuratúra začala vyšetrovanie bývalého prezidenta Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Noela Le Graeta pre obvinenia zo sexuálneho a morálneho obťažovania.

Vyšetrovanie bude vykonávať špeciálna policajná jednotka, ktorá sa venuje trestným činom proti jednotlivcom, informovala AP. Le Graet minulý týždeň odstúpil z funkcie prezidenta FFF po prevalení kauzy s hráčskou agentkou Soniou Souidovou, podľa ktorej obťažovanie z jeho strany prebiehalo v rokoch 2013 a 2017. "Nikdy ma nebral ako skautku," uviedla 37-ročná žena. Mala pocit, že Le Graet ju vníma iba ako "cukrík na zahryznutie".

Okrem toho sa Le Graet nevhodným spôsobom vyjadril na adresu Zinedina Zidana v súvislosti s obsadením postu reprezentačného trénera, keď spochybnil jeho kvality. Neskôr sa za svoje slová ospravedlnil.