Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pastrňák s 13. hetrikom, Bergeron zaznamenal 600. asistenciu

Hráč Columbusu Blue Jackets Patrik Laine (vľavo) sa pokúša strieľať cez Slováka Martina Fehérváryho z Washingtonu Capitals v zápase hokejovej zámorskej NHL New York Rangers - Washington Capitals vo Washingtone 8. januára 2023. Foto: TASR - AP

Pastrňákovi chýbajú už len dva hetriky na vyrovnanie zápisu Jaromíra Jágra, ktorý je v tejto štatistike najúspešnejší medzi českými hokejistami.

New York 9. januára (TASR) - Český hokejista David Pastrňák z tímu NHL Boston Bruins strelil v nočnom zápase na ľade Anaheimu (7:1) svoj prvý hetrik v sezóne a celkovo trinásty v profiligovej kariére. V klubovej štatistike sa v počte hetrikov osamostatnil na treťom mieste, pred ním sú len Cam Neely (14) a Phil Esposito (26). Jeho spoluhráč Patrice Bergeron zaznamenal jubilejnú 600. asistenciu v základnej časti.

Dvadsaťšesťročný Čech prispel k triumfu Bruins okrem troch gólov aj jednou asistenciou. "Hráme spolu veľmi dobre a od prvého zápasu každá formácia odvádza skvelý výkon. Vďaka víťazstvám máme aj väčšiu radosť z hokeja," povedal pre nhl.com Pastrňák, ktorý ako tretí hráč súťaže prekonal hranicu 30 gólov v tejto sezóne a pridal k nim aj 26 asistencií. Krídelník prvej formácie Bruins je s 58 bodmi tretí najproduktívnejší hráč ligy.

Pastrňákovi chýbajú už len dva hetriky na vyrovnanie zápisu Jaromíra Jágra, ktorý je v tejto štatistike najúspešnejší medzi českými hokejistami. Spomedzi Slovákov je lídrom Peter Bondra, bývalý kanonier zaznamenal počas v NHL 19 trojgólových zápasov.

Kapitán Bergeron dosiahol míľnik v počte asistencií v základnej časti ligy. So 600 asistenciami sa zaradil v klubovej štatistike na štvrté miesto za trojicu Ray Bourque (1111), Johnny Bucyk (794) a Bobby Orr (624). Tridsaťsedemročný center získal v 1256 zápasoch celkovo 1015 bodov (415+600). V play off odohral 167 duelov s bilanciou 49 gólov a 78 asistencií.